То що все ж таки зафіксували у небі над Ніжинщиною?

 

 

 

 

– 24 квітня в 21.30 моя дружина вийшла на балкон (наша квартира на третьому поверсі) і побачила в небі … тридцять яскравих «зірок», які рухалися одна за одною в сторону Ічні. Лариса подумала, що це НЛО, покликала мене. І ми удвох ще кілька хвилин спостерігали за такий дивиною на небі. Раптом крайня «зірка» замигала і зникла з поля зору. А через дві хвилини зникли й інші, – згадує Олександр Буренко з Ніжина.
Загадкові «літаючі об’єкти» бачили також у Чернігові, Прилуках, Лосинівці (Ніжинщина), Гужівці і Парафіївці (Ічнянщина). Про це свідчать відповідні повідомлення в соціальних мережах:
«Це було приблизно о 22.00. Я нарахувала 30 «зірок», які летіли один від одного. Було моторошно », «… Бачила щось. Не знаю, що це таке … », « На небі творилося казна-що. Я нарахувала більше 20 яскравих точок. Вони рухалися на невеликій відстані і були схожі на велику гірлянду. Мені здалося, що нас збираються атакувати ворожі літаки. Злякалася і зайшла в будинок ».
Деякі з користувачів припустили, що помічені невідомі об’єкти – супутники Ілона Маска, які є частиною глобальної мережі інтернет-покриття системи Startink. Адже трохи раніше відомий американський винахідник написав у Твіттері, що його компанія SpaceX запустила сьому партію орбітальних супутників Starlink для роздачі Інтернету по всьому світу. Тепер в сузір’ї Startink 420 супутників, завдяки чому сервіс технічно готовий надавати послуги мобільного Інтернету в Північній півкулі.

Маск є автором створення електромобіля, програмного забезпечення для електронних платіжних систем, сонячних панелей для вироблення електроенергії. Компанію SpaceX він заснував для розробки космічних систем. Якщо план Маска втілиться в життя, то Starlink стане лідером в сфері забезпечення супутниковим Інтернетом. У перспективі компанія планує розгорнути орбітальну групу з 12 тисяч космічних супутників, а пізніше збільшити їх до 30 тисяч. Очікується, що це дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в Інтернет в будь-якій точці планети.

НЛО, Ніжинщина, супутники Маска
ДОВІДКА
Супутники Starlink від компанії SpaceX оснащені антенами і сонячними батареями. Кожен з них важить 227 кг. На пристроях встановлені електричні двигуни, що дозволяють їм піднятися на робочу орбіту на висоту 550 км. Електродвигуни потрібні ще й для того, щоб супутники зберігали потрібну орієнтацію на орбіті, а після закінчення терміну експлуатації могли повернутися на Землю. У майбутньому всі апарати планують оснастити пристроями для зв’язку один з одним.
Ольга Іванченко, «Гарт» №18 (2978) від 30 квітня 2020
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь