Пришкільні табори на Чернігівщині – чи будуть вони цього літа?

 

 

 

 

Карантин вніс «правки» в життя всієї країни. Особливо «вдарив» по школах. В онлайн-турборежимі запрацювали і вчителі, і діти. Цього року, мабуть, молодому поколінню доведеться залишитись і без централізованого відпочинку. Літні табори, скоріш за все, або не працюватимуть, або працюватимуть в обмеженому режимі.

«Зараз ми чекаємо рішення влади стосовно того, буде продовжено карантин після 22 травня чи не буде. Якщо продовжать, то з якими обмеженнями. Від цього залежить, зокрема, і робота літніх таборів», – розповідає Микола Конопацький, начальник управління освіти та науки Чернігівської ОДА.

За його словами, вже зараз можна з великою ймовірністю говорити, що пришкільних таборів точно не буде.

«Виникають додаткові ризики, якщо працюватимуть пришкільні табори. В умовах із поширенням COVID-19, вважаю, що вони цього року недоцільні. Стосовно інших літніх таборів питання ще не вирішено. Як говорив, чекаємо рішень щодо карантинних обмежень, які залишаться», – пояснює головний освітянин області.

Уже точно можна сказати про те, що не буде випускних у школах, 4-9 класи не складатимуть державної підсумкової атестації. 15 – 17 червня планується провести пробне ЗНО. Випускна ж кампанія буде перенесена орієнтовно на місяць і може початися з 1 серпня.

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь