Ніжинським батькам на замітку: допомога на дітей пiд час карантину

 

 

 

 

Під час карантину фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до 1 та 2 групи, можуть отримати допомогу на дітей. Також таку допомогу можуть оформити малозабезпечені сім’ї, де батьки мають статус безробітних.

Кабмін вирішив надати податкову допомогу ФОПам та малозабезпеченим сім’ям, у яких є діти віком до 10 років. Так, відповідно до постанови Кабміну, додаткова підтримка надається на кожну дитину у розмірі прожиткового мінімуму. Відтак ФОПам, які мають дитину до 6 років виплачуватиметься 1779 гривень, а тим, хто має дитину віком від 6 до 10 років, – 2218 гривень. Для малозабезпечених сімей з неповнолітніми дітьми, де батьки безробітні, середньомісячна допомога становить від 2800 до 3020 гривень.

Претендувати на допомогу можуть ФОПи, які належать до першої та другої груп платників єдиного податку. При цьому у них не повинно бути заборгованості по сплаті ЄСВ протягом року. Щодо соидопомоги безробітним батькам із малозабезпеченим сімей, то вони повинні бути зареєстровані у центрі зайнятості. І така підтримка не призначатиметься тим сім’ям, в яких отримують кошти за програмою «Муніципальна няня».

Щоб отримати таку допомогу, необхідно заповнити форму на порталі «Дія» у розділі «Пенсії, пільги та допомога». І чиновники обіцяють, що вже через три дні заявка буде оброблена і гроші надійдуть на картку.

Допомога виплачуватиметься під час карантину та ще місяць після його скасування.

Марія Пучинець, «Чернігівщина» №20 (785) від 14 травня 2020

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь