На яких умовах Україна може відновити авіасполучення з країнами ЄС

 

 

 

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує відновлення авіасполучення вже в червні, міжміського сполучення – з 3-го етапу ослаблення карантинних заходів. Про це глава Кабміну заявив в ефірі ток-шоу “Свобода слова на ICTV”, пише “Лівий берег”.

“Міжміське сполучення можна буде відновити з 3-го етапу… Авіасполучення, в тому числі міжнародне, відновиться, ймовірно, у червні. Але необхідно, щоб відновилося авіасполучення з тими країнами, куди летіти, відкрити аеропорти і не мати куди вилетіти – це не відновлення авіасполучення, необхідно розуміти, які країни також відновлять авіасполучення”, – сказав прем’єр.

За словами Шмигаля, європейські країни заявили про можливість відкриття авіасполучення не раніше 15 червня.

“До цього, навіть якщо будемо вирішувати, невідомо куди буде летіти”, – резюмував він.

Своєю чергою і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко говорив про те, що Україна може відновити авіасполучення разом із країнами ЄС з 15 червня. При цьому наголосив, що є умови. Про це він сказав в інтерв’ю виданню “pg.новини”.

“Україна відкриватиме авіаційне сполучення разом із країнами ЄС, але за умови, що ситуація з коронавірусом не погіршуватиметься. Питання щодо відновлення руху громадського транспорту вирішуватимуть найближчим часом”, – сказав Ляшко.

“Рішення про відновлення руху громадського транспорту буде прийнято найближчим часом. Разом з громадським транспортом відкриватиметься й міжобласне сполучення. Авіаційне сполучення в межах країни – це один з етапів. Зовнішнє авіаційне сполучення, гадаю, буде пов’язано з тим, як все відбуватиметься в Європейському Союзі. Європейські країни говорять про дату 15 червня, на яку вони налаштовуються, щоб відкрити кордони всередині ЄС. Але все це за певних епідемічних умов. Ми розглядаємо ЄС, дивимося на його динаміку і потенційно теж готові відкривати кордони, але за умови, що у своїй країні ми матимемо можливість і спроможність системи охорони здоров’я реагувати на небезпеку, коли бачитимемо, що заповненість ліжок хворими на коронавірусну хворобу не перевищує, наприклад, 50%”, – заявив головний санітарний лікар.

Як повідомляв 5.UA, нині в Україні діє карантин, покликаний стримати поширення коронавірусу. Перший етап послаблення обмежувальних заходів почався 11 травня. Після нього заплановані ще 4 етапи виходу країни з карантину. Водночас Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, найімовірніше, спираючись на дані ВООЗ, карантин знову можуть продовжити.

Додамо, що хоч карантин і продовжено офіційно до 22 травня, під час карантину вже дозволено проведення частини планових хірургічних операцій.

Джерело: 5.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь