На Чернігівщині «Самодєлкін» з автомобілів зробив трактор

 

 

 

 

Зі старих авто, які люди викидають на брухт, житель села Анисів змайстрував тракторця. Коли робив трактор, не мав ні інтернету, ні в кого спитати, як і що робити. Як каже, майстрував методом спроб і помилок. Сам малював ескізи, конструював. Усі деталі брав на пунктах прийому металу. «Задній міст і передня підвіска з «Москвича» (пиріжок).

Найбільше деталей, зокрема й мотор, від «Москвича-408». Роздавальна коробка з «ГАЗ-69». Колеса – зі старого «Москвича». Задня гума – з «УАЗу», а передня – з мікроавтобуса. Багато деталей інтер’єру саморобні», – розповідає про «прабатьків» свого дітища автомайстер Олександр Герасименко.

«Підвіска м’яка, наче в машині їду дорогою. Вага – приблизно тонна. Швидкість із причепом – 65 км за годину. Роботи переважно транспортні (перевезення вантажів), але я ще спеціалізуюся на вирощуванні картоплі. Тому використовую для посадки картоплі та її оброблення – волочіння, міжрядна прополка, підгортання та викопування. В мене раніше був кінь і вся робота була на ньому. Сьогодні допомагає цей тракторець», – перелічує технічні особливості та можливості використання тракторця Олександр. Зробив тракторця в 2011 році. Але тоді він ще був не пофарбований, так би мовити, в чорновому варіанті, остаточно готовим став у 2012-му. «Транспорт не реєстрував. Не варта гра свічок. Буде дуже дорого», – пояснює майстер.

Зараз Олександр Герасименко робить автотракторець для товариша. Під замовлення. Роботи планує завершити вже цього року. Має вийти такий самий, лише деталі з іншого авто.

Олександр вишів не закінчував. Має середню технічну освіту. Закінчив Чернігівський радіозаводський технікум, спеціальність «технік-механік». Про те, чому зробив, розказує так: «Так рука лягла. Мені здається, що цього було не уникнути. Рано чи пізно це мало статися. Я ще в дитинстві хотів, щоб трактор був. Стандартний, заводський. Але не все по кишені. Тому зробив свій. Зараз є бажання зробити саморобний трактор, але вже з тракторних деталей. Більший. Щоб був дизельним». Олександр наразі працює на себе. Це знову ж таки пов’язано з механікою. Робить людям автомобілі – мотори, кузовні роботи. Як каже народний умілець, тут хобі переросло в маленький бізнес. Ще серед улюблених занять називає прочитання старої технічної літератури. На теперішніх технічних досягненнях зупинятися не збирається. Тому з часом можна очікувати на нові творіння від «Самодєлкіна» з Анисова. Фото надані Олександром Герасименком

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь