“Повзучого гостя” жителька Ніжинщини виявила в себе на роботі

 

 

 

 

Нещодавно техробітниця Лосинівський Центру дитячої творчості (Ніжинський район) Ольга Парубець, поливаючи на роботі квіти, на хойї помітила… плазуна.
– Взагалі-то, такі «повзучі гості» у нас бувають часто, особливо навесні, коли приміщення ще опалюється. Навколо болотиста місцевість, їх розвелося безліч. А будівля Центру старенька, ось вони і лізуть в усі щілини. Буває, бачу: то по батареї повзе, то в вазоні під квіточкою згорнувся. Раніше для нас це було в дивину, зараз вже звикли.
Я була впевнена, що це вуж. Сфотографувала і хотіла «провести» непроханого гостя, як це роблю зазвичай: надягаю гумову рукавичку, беру за голову і виношу на вулицю.
– І не боїтеся ?!

– Вужі ж не кусаються. Правда, коли я цього пальцем чіпала, він став розпрямлятися і шипіти. Довжиною був до метра. Я його не стала чіпати, адже навесні, в шлюбний період, вужі бувають агресивні. А на наступний день його вже не було. Погостював на віконці і пішов.

плазун, полоз, підвіконня, квіти, Центр дитячої творчості
Потім хтось із знайомих, що бачили моє фото, запитав, де я надибала … чорного полоза (це неотруйна змія з сімейства вужів. – Авт.). Тільки тоді я розгледіла на знімку, що на голові дійсно немає жовтих цяток. Згадала ще одну деталь: зазвичай, коли береш вужа руками або на совок і віником притримувати, від нього йде нестерпний сморід. А тут я запаху не відчула. Може, це справді був чорний полоз? ..
Багато просто панічно бояться плазунів, а Ольга розповідає про них спокійнісінько. Вона їх ніколи не вбиває.
– По-перше, якщо вбити, то, кажуть, вони навпаки в це місце будуть сповзатися. А по-друге, нехай живуть – менше мишей буде, – сміється. – Ніякої небезпеки вони не представляють. Я приходжу сюди найперша, вони тільки чують шарудіння – ховаються. І ні разу не з’являлися при дітях.
 
Аліна Ковальова, «ГАРТ» № 21 (2981) від 21 травня 2020
mynizhyn.com за матеріалами gorod.cn.ua
Фото з Facebook
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь