Скільки років знадобиться українцю, щоб заробити на авто

 

 

 

 

Щоб придбати Toyota Corolla, українцеві потрібно відкласти 91 мінімальну зарплату, а Renault Logan знадобиться 56 мінімалок.

Українці в 2019 році купили старих машин в п’ять разів більше, ніж нових (75% з них були євробляхами). Причина одна – наші громадяни просто не в змозі дозволити собі новий автомобіль.

Про те, за який термін жителі України можуть накопичити на автомобіль, йдеться в матеріалі Сегодня.

Автор статті для порівняння рівня життя українця і жителя Європи взяв вартість Toyota Corolla – авто увійшло в Книгу рекорду Гіннеса як найбільш продаваний автомобіль в світі, і Renault Logan – в 2019 році він був у трійці лідерів з продажу в Україні і коштує на порядок дешевше.

На сайті офіційних дистриб’юторів в Україні Toyota Corolla варто 431,9 грн (16 277 євро), а Renault Logan – 242,9 тис. грн (9 995 євро).

Для розрахунку бралася мінімальна зарплата, яка в Україні на даний момент становить 4 723 гривень (171 євро), і середня – в грудні 2019 вона становила 12 264 грн (462 євро).

“Якщо сім’я раніше ніколи не відкладала і робить це вперше, можна почати з 5-10% доходу. Поступово цей відсоток можна збільшувати. Але якщо ми говоримо про довгострокові цілі, наприклад, на купівлю авто чи житла, то треба відкладати 20-50%”, – говорить фінансовий радник Любомир Остапив.

Так от, якщо відкладати по 20% від зарплати, то українець може накопичити на Toyota Corolla через 38 років, а на Renault Logan через 23 роки.

Стосовно Європи, то відкладати на Renault Logan з мінімальної зарплати більше 10 років доведеться також в Албанії – 19, в Болгарії – 13,  Сербії – 12 років.

Жителям Латвії, Румунії та Угорщини – збирати доведеться близько дев’яти років. Жителям Польщі з мінімальною зарплатою в 611 євро – 6,8 року. Громадянам Франції, Британії та Німеччини вистачить 2,5-3 років. Найкраще живеться жителям Люксембургу, там на ці авто можна накопичити менше, ніж за 2 роки.

Щоб придбати Toyota Corolla, українцеві потрібно відкласти 91 мінімальну зарплату. Збирати доведеться сім з половиною років. Якщо брати середню зарплату, тоді потрібні 35 зарплат, які доведеться відкладати майже три роки. На Renault Logan знадобиться 56 мінімальних зарплат і 4,6 року. Якщо брати середню зарплату, то накопичити можна за три роки.

Найменше потрібно відкладати люксембуржцам – 4,6 мінімальної зарплати. Французам, німцям і британцям вистачить 6-6,5 зарплат.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь