Як і коли поїдуть автобуси і маршрутки у районах та області?

 

 

 

 

По телевізору говорять, що от-от відновлять рух автобуси і маршрутки у районах та області. Люди з нетерпінням чекають. Бо ж час городів. Діти не можуть поїхати допомогти батькам, батьки — передати сумки дітям. Ні до лікарні не дістатись, ні на базар не з’їздити.

— Чекаємо рішення уряду, яке надасть можливість вже наступного тижня безпосередньо на обласному рівні приймати рішення про відновлення роботи громадського транспорту, — на питання про відновлення внутрішньообласного сполучення відповів Андрій Подорван, заступник голови обласної державної адміністрації. — Звісно, все залежатиме від кількості виявлених випадків «Ковід-19» в області. До працівників громадського транспорту і до пасажирів будуть відповідні вимоги — і те, що всі повинні бути у масках, і будуть рекомендації щодо обмеження кількості пасажирів.

Сказати, що доїзду зовсім немає, не можна. Тільки для підвозу медиків в області діє 25 автобусних маршрутів. Ще приклад, Чернігів, де на лінію щодня виходять до 40 тролейбусів, більше 40 тисяч людей їздять. Це спеціальні перевезення.

— Все залежить від епідеміологічної ситуації. Зараз є ймовірність того, що з 22 травня відкриється рух приміських автобусів в межах району. А вже внутрішньообласні маршрути запрацюють з 29 травня, — говорить Віталій Мироненко, начальник автостанції «Чернігів-1». — Але це лише попередні плани. Офіційних документів немає.

— Щоб розпочати роботу, треба певна підготовка. Готуєтесь до початку перевезень?

— Готуються усі. І перевізники, які вже два місяці без роботи, і ми також. Вийшов проект рекомендацій щодо санітарних норм і для транспорту і для автостанцій.

Зокрема, для автостанцій — це збереження у чергах між людьми дистанцій півтора метри. У приміщенні не більше однієї людини на 10 квадратних метрів.

Працюватимуть лише касові зали. А от зали очікування будуть закриті. Дезінфекція, прибирання, масковий режим — все, як і скрізь.

— А в автобусах?

— Туди теж без маски не пускатимуть. Кількість квитків, які зможемо продавати, мають відповідати кількості сидінь. Не більше. Навіть у приміських автобусах, де, за правилами, можуть бути стоячі пасажири.

Якщо міжобласні автобуси будуть йти за маршрутом, де не зняті карантинні обмеження, там дозволяється заповнювати автобуси лише на 50 відсотків.

Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №21 (1775), 21 травня 2020 року

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь