Озвучено вирок нападнику на ніжинського поліцейського

Вироком Прилуцького міськрайонного суду засуджено 43-річного жителя Київської області, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 186,  ст. 348 КК України (закінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з проникненням у житло та замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).
В ході досудового слідства встановлено, що чоловік, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, проник на огороджену територію одного з господарств в м. Ніжин та розбивши вікно потрапив в житловий будинок де  здійснив крадіжку господарських речей. Протягом перебування останнього на території вказаного господарства зловмисник був помічений господарями будинку, але ігноруючи це, сховався на території господарства. 

Під час затримання правоохоронцями, які прибули на виклик, чоловік, не бажаючи підкоритися їх законним вимогам умисно наніс поліцейському один удар ножем в область черевної порожнини. Продовжуючи свої злочинні дії, зловмисник зробив спробу нанести працівнику поліції ще один удар в голову, але був зупинений іншими співробітниками поліції.
 Суд, врахувавши всі обставини справи, надані прокурором беззаперечні докази вини, особу обвинуваченого та призначив зловмиснику покарання за сукупністю вчинених злочинів у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.
На цей час вирок не набрав законної сили.
Ніжинська місцева прокуратура
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь