В одному з сіл Ніжинщини завелися черепахи

Жителі Лосинівки Ніжинського району жартують, що в їхньому селі можна вже відкривати міні-зоопарк. Адже в останні роки тут стали з’являтися тварини і птахи, які зазвичай живуть подалі від людей. Багато шуму, наприклад, наробила поява бобрів біля садиб. За зиму гризуни з’їли весь молодий верболіз на берегах обох Лосинівський ставків і пошкодили плодові дерева в приватних дворах на одній з прилеглих вулиць.

– В саду мого дядька бобри всі дерева погризли, молоденькі яблуньки і груші повалили, – розповідає 51-річна Ольга Парубець. – В останні роки пересихають водойми, і бобри, щоб вижити, перебираються ближче до людей. А ще у нас в Лосинівці стали водитися черепахи. У цьому я переконалася на початку травня, коли поверталася додому з роботи і побачила, як односельчанка – вчителька Анжела Ткач – щось розглядає на узбіччі проїжджої частини. Я теж зупинилася – в траві була мініатюрна черепаха розміром з монету в одну гривню старого зразка. Її панцир, голова і лапки були чорні. Ми сфотографували і відпустили тварину на волю. Черепаха поповзла в бік Фрунзівського ставка. Думаю, там їх багато. Я чула, що односельці бачили черепах, але трохи більших за розмірами.

Фотографію з чотириногою знахідкою Ольга Парубець виклала в Фейсбук. А ось відео з одудом, яке вони зробили з донькою, – ще немає. Цей птах останні 5 років регулярно навідується до її двору. Він поважно ходить по травичці, щось клює, але ні господиню, ні її рідних близько до себе не підпускає.

– Одуд невеликий, з довгим чубчиком, який розкривається, як віяло. Має яскраве пір’я, довгий вузький дзьоб. Красень, що й казати! Не можна надивитися, – посміхається Ольга Іванівна.

– Й Я люблю птахів! І як тільки знайду час, обов’язково поїду на велосипеді на Куйбишевський ставок помилуватися лебедями – недавно їх туди прилетіло аж 36. Вже і пташенята є …

Джерело: https://cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь