В Україні змінили правила здачі ЗНО: що потрібно знати

Максимальна допустима температура тіла, з якої абітурієнтів пропустять на тестування, – це 37,2 градуса.

Абітурієнти в Україні здаватимуть ЗНО з 25 червня до 17 липня. Проводити тестування в умовах адаптивного карантину будуть за певними правилами.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Зокрема, в цьому році для учасників ЗНО збільшили термін допуску.

“Раніше у абітурієнтів було приблизно 30-35 хвилин для того, щоб пройти всі процедури. В цьому році ми збільшили цей час, і він триватиме годину. Також введено нововведення – кожному учаснику ЗНО у пропуску буде вказано малий часовий проміжок, коли варто заходити в пункт тестування. Всіх учасників поділять на невеликі групи і вони будуть заходити у власний час”, – розповіла вона.

 

Здавати ЗНО абітурієнти зобов’язані в масках (у них буде право їх зняти або замінити). В аудиторії без маски перебувати заборонено.

Абітурієнтам дозволяти пити воду під час тестування. Але кожен повинен мати при собі індивідуальні дезінфектори та сухі серветки.

Максимальна допустима температура тіла, з якої абітурієнтів пропустять на тестування, – це 37,2 градуса.

Як повідомлялося раніше, дистанційне навчання школярі завершать 29 червня. При цьому в цьому році не буде останніх дзвоників та випускних вечорів. Крім того, учні 4 і 9 класів не будуть здавати державну підсумкову атестацію. У документах про освіту вони отримають запис: «звільнений (а)».

Нагадаємо, з 25 травня розпочалася реєстрація на додаткову сесію ЗНО. Вона буде проходити 24 липня-10 серпня. Здати тестування в цей час можуть не всі бажаючі, а лише ті, хто пропустив реєстрації на основну сесію з поважних причин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь