Вчені виявили зв’язок між споживанням арахісу і зниженням серцево-судинних захворювань

Досить з’їдати всього лише жменю горіхів щоденно.

Будучи багатим джерелом важливих поживних речовин і сильних антиоксидантів, арахіс за умови щоденного вживання може знизити ризик захворювання на рак і серцеві патології, стверджують вчені, інформує Ukr.Media.

Дослідження, проведене фахівцями медичного центру при Університеті Вандербільта (США), показало, що споживання арахісу асоціюється зі зниженням загальної смертності від серцево-судинних захворювань. Цей ефект вчені пов’язують з його наповненістю ненасиченими жирними кислотами, клітковиною, фенольними антиоксидантами, аргініном та іншими фітохімічними речовинами.

За словами дослідників, «усі ці компоненти арахісу покращують ендотеліальну функцію та стан серцево-судинної системи, бо володіють протизапальною дією».

Наукові фахівці рекомендують включити арахіс у свій щоденний раціон, причому досить з’їдати всього лише жменю.

«Арахіс завантажений багатьма необхідними поживними речовинами, які можуть поліпшити здоров’я. Він містить жири, білок, клітковину, калій, фосфор, вітаміни групи B, магній, а також всі 20 амінокислот. Це дуже хороший варіант, якщо ви хочете зміцнити свою імунну систему», — заявили автори роботи.

Окремо фахівці відзначили, що речовини арахісу можуть знизити ризик захворювання на рак, допомагаючи організму боротися з вільними радикалами — в результаті його вживання пригнічується ріст ракових клітин. Протираковий ефект продукту забезпечується комплексною дією заліза, фолієвої кислоти, кальцію, цинку, вітаміну Е, які в ньому містяться.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь