Мінімальний вік для виходу на пенсію скасовано: що про це відомо

 

 

 

 

Пенсія в Україні нараховуватиметься по-новому – порядок виплати зазнав змін, а встановлення мінімального потрібного віку для нарахування пенсії за вислугу років Конституційний суд визнав незаконним.

Отримати пенсію за вислугу років працівники льотного і льотно-випробного складу зможуть до 50 років. Крім того за новим законом працівники сфери медицини, освіти, соціального забезпечення і театрально-концертних та інших видовищних колективів зможуть вийти на пенсію до досягнення 55-річного віку.

Зазначимо, парламент має розглянути законопроект, який передбачає зниження для жінок до 55 років пенсійного віку за умови, що робочий стаж налічує 30 років.

Згідно з рішенням КСУ, пенсію за вислугою років згідно зі ст. 51 Закону № 1788 зможуть отримати громадяни, які працюють на шкідливих підприємствах, що втратили працездатність через умови роботи до настання пенсійного віку.

Конституційний суд вирішив, що підвищення на п’ять років віку виходу на пенсію для жінок, а також збільшення на п’ять років загального та спеціального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії за вислугу років для окремих категорій працівників – позбавляють їх права на соціальний захист та не відповідають конституційним принципам прав і свобод людини, а відтак є незаконними.

Джерело: Народна Правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь