Ніжин: дощі, «чуні-муні» та парасольки

 

 

 

 

Щоб бути всюдихідними серед калюж, наші люди купують гумові чоботи, калоші або як їх в народі називають – «ризинові шлопани»

 

Журналісти сайту «Нежатин» дізнавалися, в яку ціну на Ніжинському ринку гумові чоботи, шльопанці та парасольки, і чи купують їх ніжинці з настанням затяжних дощів.

Детальніше у нашому матеріалі:

– Не дуже купують, хоча і почались дощі – ділиться продавець ринку Наталія – і не тільки чоботи, а й калоші та резинові шльопанці.

Де і по чому гумові чоботи?

Чоботи обійдуться покупцям у ціну від 150 і вище. Є пропозиція і за 250 і за 300 грн. Найдорожче коштують жіночі яскраві чобітки – 300 гривень. Калоші з утепленням на колгоспному ринку можна купити за ціною 100-120 грн., а гумові шльопанці від 50 грн.

Причому, як розповідають продавці, купують більше жінки. Не те, що вони турбуються лише про себе, просто жінка зазвичай купує зразу всім: чоловікові, дітям і собі.

Гламурні «ризові» чоботи на Ніжинському ринку ми не знайшли, проте у Києві вони обійдуться модникам у ціну від тисячі гривень і вище і вище…. Виявляється, гумове взуття цього літа може стати «писком» сезону.

Пора літньої спеки ще не настала, проте триває сезон літніх дощів. Щоб несподівана злива не підмочила вашу репутацію, до неї потрібно бути готовим. Ми вирішили дізнатися по чому в Ніжині парасольки і як правильно їх вибирати.

Шукати парасольки ми також попрямували на ринки нашого міста. Продавці привітно нас зустрічали та показували, який вибір парасольок пропонують покупцям. (Причому, колись подібний матеріал мені вже доводилося готувати, але тоді я після кількох марних спроб розговорити чомусь не дуже привітних продавців, як той Діоген ходила по ринку і шукала з ким би поговорити)… Сьогодні ж ситуація змінилася і зустрічалися охочі поспілкуватися. Моїм співрозмовником виявилась продавець парасольок, молода жінка Галина, яка господарює на лотку поблизу входу до ринку.

Вона показували різнокольорові парасольки, розкривала їх демонструючи різні види та цінову політику, яка коливається від 160 грн і вище. У неї парасольки є і по 250, найдорожчі по 340 гривень. Хоча фотографуватися продавчиня скромно відмовилась.

Ціни та мода

Тож, парасольку на ринках Ніжина можна придбати за ціною від 160 грн.

В магазинах міста мені не вдалося знайти наддорогих парасольок — у більшості з них продаються ті ж самі парасолі, що й на ринках.

 

Причому ціна не досить відрізняється як на дитячі, так і на дорослі вищезазначені товари.

Варто зазначити, що у соціальних супермаркетах ви можете придбати гумові чоботи, шльопанці та парасольки і за нижчими цінами, аніж на ринку. Тут, як то кажуть – справа випадку, як лотерейній білет, на що натрапите, те й ваше. Тай у вік технологій є всім відома всесвітня мережа –інтернет, де можна знайти найрізноманітніші пропозиції на ваш смак та гаманець.

Що варто знати про парасольки:

Виявляється, класифікувати парасолю звичайну можна за кількома ознаками, які впливають на її вартість. Перше – країна походження парасолі, що прямо пов’язується з її якістю, кількість та якість її спиць, якість тканини її купола, кількість складань парасольки та спосіб її згортання-розгортання.

Найкращу міцність парасолі забезпечує 8-16 спиць, вища їх кількість міцності не додає, тож у цьому випадку ми платимо не за практичність, а, скоріше, за оригінальність. Найміцніші парасолі — у два складання, хоча жінки все одно прагнуть придбати такі, що можна скласти в кілька разів та вмістити в маленьку сумочку. Щодо тканин, з яких виготовляють купол парасолі, найчастіше використовують нейлон, понч та поліестер — якість цих матеріалів зростає у названому порядку. Також на вартість парасолі впливає й спосіб поводження з нею — найпростіші механічні парасолі господар розгортає та згортає вручну, напівавтоматичні парасольки розгортаються з допомогою кнопки, згортаються вручну, повністю автоматичні — розгортаються і згортаються легким натисненням кнопки.

 

Оксана Кравчук

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь