Українцям послабили карантин з 5 червня: що дозволено

Кабмін скасував режим самоізоляції для людей старше 60 років

Кабінет міністрів дозволив з 5 червня роботу закладів громадського харчування, проведення релігійних заходів, а також скасував вимогу щодо дотримання режиму самоізоляції для осіб віком від 60 років.

Таке рішення прийнято на засіданні уряду 3 червня.

«Проєктом постанови Кабінету міністрів про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 20 травня 2020 року номер 392 пропонується дозволити з 5 червня 2020 року роботу закладів громадського харчування, зокрема прийом відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідмічних заходів. Дозволити проводити релігійні заходи на відкритому повітрі за умови дотримання релігійною організацією фізичної дистанції між учасниками не менш ніж 1,5 метра та в приміщенні за умови перебуванні не більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі», – сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, представляючи відповідний проєкт.

Отже, сьогоднішнє рішення Кабміну передбачає дозвіл:

з 5 червня роботи закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
з 5 червня особам старше 60 років не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м²;
проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.
Крім того, поновлюється авіаційне сполучення:

з 5 червня — внутрішнє авіасполучення;
з 15 червня — міжнародне авіасполучення з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.
Здійснення перевезень пасажирів легковими автомобілями дозволятиметься в кількості до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років).

У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.

Джерело: Главком

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь