Відомий лікар Євген Комаровський розповів, як убезпечити себе в спортзалі

Із 1 червня в рамках пом’якшення карантинних заходів в Україні запрацювали спортзали. Однак не всі поспішають повернутися до звичних занять спортом у залі. Багатьох із них цікавить, як відвідувати спортзали, щоб не підхопити там коронавірусну інфекцію. На це поширене запитання дав відповідь відомий лікар Євген Комаровський.

«Із тренажерним залом усе дуже погано. По-перше, там величезна кількість ручок, за які беруться багато людей. По-друге, люди в спортзалі весь час пітніють, а що вони роблять, коли пітніють? Увесь час витирають рукою піт, тобто створюють усі умови для зараження. І я ще не бачив жодного спортзалу в нашій країні, де підтримувалися б оптимальні параметри температури та вологості. Ніде нема 18 градусів, дихати нічим! І коли звертаєшся до керівництва спортзалу та питаєш, чому у вас дихати нічим, знаєте, що вони відповідають? «Якщо у нас буде 18 градусів, до нас не ходитимуть, бо холодно». Отака в нас ментальність – ми повинні обов’язково пітніти під час занять спортом. Тому я не знаю, як бути з тренажерним залом. Якщо там не дотримуються норм, якщо на кожному кроці немає дезінфекторів для рук, якщо ручки не оброблені, чого туди ходити? Це ж вірний спосіб захворіти. Знову-таки, відвідувачі тренажерних залів – це здебільшого молоді та активні люди, які люблять спілкуватися, ризикувати та подорожувати», – пояснив лікар.

Але якщо всі заходи з дезінфекції поверхонь виконуються, в залі оптимальні температура та вологість повітря, здійснюється наскрізне провітрювання та збережене соціальне дистанціювання, то ви можете тренуватися без суттєвого ризику зараження.

Однак якщо все ж побоюєтеся, то літо вам у поміч – безліч тренажерів встановлено на свіжому повітрі. Тільки не забувайте правильно застосовувати санітайзер під час зміни снарядів.

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь