На Чернігівщині судитимуть депутата сільради за розтрату бюджету та службове підроблення

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата однієї із селищних рад та директора товариства за розтрату бюджетних коштів та службове підроблення (ч. 1 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, депутат, який обіймає посаду головного лікаря центральної районної лікарні, за попередньою змовою з директором товариства розтратив на користь підприємства бюджетні кошти. Гроші були виділені на виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту котельні та покрівлі лікарні, а також реконструкції каналізаційно-насосної станції.

Будучи обізнаним про справжню вартість проектних робіт, депутат підписав документи про надані послуги, які містили завідомо неправдиві відомості щодо вартості виконаних робіт. У подальшому на підставі підписаних ним платіжних доручень товариству перераховані кошти. Внаслідок таких дій державі спричинено збитки на суму понад 280 тис грн.

З метою їх відшкодування процесуальним керівником одночасно із скеруванням обвинувального акту до суду заявлено цивільний позов на цю суму.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь