Президент хоче узаконити приватні армії в Україні

Президент Володимир Зеленський планує легалізувати приватні військові кампанії в Україні.  Глава держави зазначив, що у Раді готують 2 законопроекти про приватні армії і він пропонує  Консультативній раді у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України якнайшвидше долучитись до їх створення.

«Є два проекти закону про приватні армії, які ще не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно», – цитує Зеленського видання Дзеркало тижня.

Верховна Рада може ухвалити законопроект про ПВК до кінця сесії.   У матеріалі вказано, що усі бізнес-кола мають свої приватні армії, а їх чисельність та забезпечення залежать лише від ресурсів.

Послугами ПВК користуються і політики. Минулого року у Києві знайшли базу «приватної армії» Медведчука. Прокуратура планує відібрати у нардепа незаконно привласнену землю.

Нагадаємо, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що підтримує створення приватних військових компаній в Україні, оскільки вони допоможуть реалізуватись фронтовикам.

Джерело: UA.NEWS

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь