Любите пригоди та авантюри – ці фільми для вас!

10 фільмів про першовідкривачів та винахідників,

сповнених духу авантюризму

Є така професія — змінювати світ. І має вона безліч облич. Це мореплавці, які відкрили нам нові, невідомі раніше землі. Винахідники, котрі змінили хід історії своїми творіннями. Мандрівники, котрі своїм прикладом показали, на що здатна людина. Та авіаконструктори, які піднесли можливості людства до небес. Саме про таких людей ця добірка фільмів, після перегляду яких, вам неодмінно захочеться змінювати світ, створювати нове та посягати на найбільш віддалені куточки світу.

1. Одісея (L’odyssée, 2016 р.)

Фільм, котрий розповідає про життя людини, яка стала справжньою легендою — Жака-Іва Кусто. Жак Кусто — один із найбільш відомих дослідників Світового океану, популярність цього мандрівника не згасла і досі, що і пояснює появу все нових і нових фільмів.

У цій стрічці знаменитий, харизматичний та допитливий француз, відправляється у свої найбільш відомі пригоди до підводного світу, а також детально розкриває аспекти життя на борту корабля. Багато уваги в стрічці приділили історії взаємовідносин Кусто з дружиною та дітьми, адже вони не просто супроводжували дослідника на борту, а були повноцінними членами його команди, кожен з яких відігравав важливу роль на шляху до успішних відкриттів.

2. Сім років в Тибеті (Seven Years in Tibet, 1997 р.)

Головний герой — альпініст із сталевими нервами, котрий ризикнув на шляху до своєї мрії і відправився у подорож до найбільш закритого куточку на планеті — Тибету. На нього чекали багаторічний полон, ризикована втеча, небезпечні та виснажливі маршрути. Але в результаті він здійснив свою мрію — став шанованим гостем і зняв унікальні кадри про життя місцевих жителів, а також історичну подію — втечу Далай Лами та підкорення китайській владі.

Надзвичайно цікавий сюжет, розкриття потенціалу людського духу та історична лінія — роблять цей фільм по справжньому особливим.

3. Меру (Meru, 2015 р.)

У центрі подій опиняються троє відважних та досвідчених альпіністів, котрі наважились підкорити вершину гори Меру. Гора Меру — заповітна мрія більшості альпіністів-професіоналів. Адже це одна з самих небезпечних вершин Гімалайських гір. Та хіба небезпека зупинить того, чиє серце належить гірським вершинам?

Цей фільм точно надихне шанувальників гірського туризму.

4. Проблиск геніальності (Flash of Genius, 2008 р.)

Біографічний фільм розповідає про талановитого, але скромного винахідника Роберта Керне. Життя професора та його родини постало на зламі колосальних змін, коли він винайшов пристрій, який можна використовувати у будь якому автомобілі. Але зміни ці стали зовсім не такими, як думав винахідник: гігантська корпорація викрадає його ідею та видає за свою, лишаючи Роберта ні з чим.

Скромний чоловік готовий відмовитись від усіх багатств світу, але не готовий відмовитись від прав на винахід, котрий було розроблено власними силами. У відчаї Керне наважується на відчайдушний крок — починає самотужки судитись з багатомільйонною корпорацією за справедливість.

5. Відлуння Донована (Donovan’s Echo, 2011 р.)

Намагаючись зробити технологічний прорив, всі великі винахідники жертвували спілкуванням з дружинами і власними дітьми на догоду службі людству. Афроамериканець Донован Матесон – талановитий математик і член команди по розробці атомної бомби – не став винятком. Однак тут ситуація ще гірше: дефіцит часу привів до фатальних подій, що закінчилися в минулому смертю улюблених. Через десятиліття вчений повертається в будинок, в якому він з дружиною і донькою був щасливий, і виявляє нові докази, готові пролити світло на давно трагедію.

Досліджуючи місце жахливої ​​події, чоловік приходить до ідеї про пов’язаність часового ланцюжка, що з’єднує минуле і майбутнє. Зіставляти факти і аналізувати ситуацію йому допомагають інтуїція і неабиякі здібності вирішувати складні алгебраїчні формули в розумі.

Недоброзичлива атмосфера міста і нахлинула печаль не завадять пригнобленому герою достукатися до істини.

6. Пташка (Pretty Bird, 2008 р.)

На відміну від інших кінострічок у списку — це комедія. “Люди можуть не вірити словам, але повірять справі”, з ентузіазмом каже один із головних героїв на початку фільму.

Він, та ще двоє друзів вирішили розбагатіти і не гаяти час із перепродажем товарів, а винайти свій власний — реактивний пояс. Цей літальний апарат повинен підносити людину над машинами, завмерлими у заторах, та швидко доставити до місця призначення.

Поки один із друзів працює над вдосконаленням винаходу, інший — намагається зробити так, аби цей пристрій приніс хоча б якийсь прибуток. Ну а що третій колега? Здебільшого, він і перетворює цей фільм у комедію.

7. Згадати заново (Rememory, 2017 р.)

Сюжет фільму сповнений напруги, загаток та гострих поворотів. В його основі лежить історія про вбивство геніального вченого Гордона Данна. Цей чоловік винайшов унікальний пристрій, здатний записувати та відтворювати людську пам’ять. Проте прямо перед презентацією скандального відкриття, на вченого успішно здійснюють замах.

Далі головну роль у фільмі на себе переймає Сем Блум — чоловік, який слідкував за кар’єрою вченого і чиє життя йому було не байдужим. Він береться за розслідування вбивства і потрапляє на безліч неочікуваних відкриттів.

8. Альтаміра (Altamira, 2016 р.)

Марселіно Санс де Саутуола та його дочка Марія — археологи, котрі досліджують древні печери та прилеглі до них території. Під час одного з досліджень, вони знаходять таємничу печеру — Альтаміра, стіни котрої вкриті рідкісними малюнками первісних людей. Яскраві малюнки сповнені історій про культуру та побут людей тих часів, які є справжнім скарбом інформації про древні народи нинішньої Європи. Та археологу і його дочці доведеться пройти нелегкий шлях дурної слави — їх називають шахраями і вигадниками, ставлячи під сумнів правдивість їх слів і професійну компетентність.

9. Війна струмів (The current war, 2018 р.)

Драматична стрічка про відомий конфлікт двох видатних винахідників — Ніколи Тесли та Томаса Едісона. А все почалось із простої суперечки про те, який струм кращий — поточний чи перемінний.

Ці двоє однаково наполегливо доводять громадськості свою правоту і кидають всі сили та ресурси, аби саме струм який вони вважають безпечнішим та кращим — використовували у всьому світі.

Виграє в результаті лиш один із них. А істину в цій суперечці людство дізнається лиш у 2007 році, коли Нью-Йорк першим перейде на використання перемінного струму замість поточного.

10. Кон-Тікі (Kon-Tiki, 2012 р.)

Пригодницький фільм розповідає про експедицію великого мандрівника — Тура Хеєрдала. А саме про перетин Тихого океану у 1947 році. Разом із своїми помічниками, відправляється у плавання на звичайному маленькому плоті під назвою, що і лягла в основу фільму. Смертельно небезпечні бурі, боротьба з акулами та гігантські кити — це лише частина пригод, що на них чекають. Така подорож змінює людину назавжди.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь