Що то за риба у Ніжинському Острі. Відео

 

 

 

 

Коли хтось з ніжинських рибалок каже, що ловив рибу в Острі, більшість махає рукою, кажучи: “Що там може водитись, в тому Острі?”. Відпочиваючи на зеленому березі річки, ніжинці зняли на відео рибу, за їх словами 2-3 кг, яка плавала в водах Остра.

“Ось такі сазани водяться в річці по дорозі від газового моста до шлюзу”, – йдеться у повідомленні.

Це, звичайно дивна новина, адже вважається, що сазан, риба, яка водиться у великих річках.

Довідково: 

Люди років з 300 тому смекнули, що дана риба дуже швидко росте і легко акліматизовується до нових умов життя. Не останній фактор відіграло мабуть й те, що одна доросла самка може відкласти до двох мільйонів ікринок! Живуть сазани більше 30 років. Відрізняються від всіх інших коропів довгою формою тіла і неймовірною силою(особливо дикі мешканці річок).
У ставках і озерах сазан приживається тільки в тому випадку, якщо вони проточні. Інакше штучно пересаджений сазан перестає рости і втрачає репродуктивні здібності.
Порівняно з коропом(який плаває в акваріумі в Сільпо) – сазан стійкіший до різного роду захворювань і паразитів, а також менш вимогливий до кисневого режиму. Річ в тім, що кров сазана містить в собі на 20% більше кров’яних тілець, ніж кров лускатого карпа. Крім того, рівень цукру в крові сазана теж підвищений. В деякій мірі це пов’язано з багатим на білок харчовим раціоном риби. Більшу частину року сазан віддає перевагу тваринної їжі: хробаки, молюски, комахи, ікра риб і жаб. Сазан не тільки сильніший, але і набагато обережніший коропа, що робить його дуже привабливим об’єктом для рибальства.
Дідусь Сабанєєв писав про такі рекорди: 55 кілограмовий сазан був зловлений в 80 км від Тагангрогу на Кривін косі у 1880-х роках, в той же період було зловлено у річці Воронеж неводом уродливий сазан в 68 кілограм, який мав вигляд метрового обрубка майже 70-ти сантиметрової товщини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

по дороге от газового моста до шлюза плавают вот такие сазаны!

Опубліковано Volodymyr Dolhosheienko Неділя, 7 червня 2020 р.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Що то за риба у Ніжинському Острі. Відео

Залишити відповідь