“Карантинний призов”: скільки юнаків Чернігівщини планують призвати на строкову службу

 

 

 

 

Цьогорічна призовна кампанія на строкову службу через введені карантинні заходи була перенесена і з весняної перетворилася на літню. Однак це на завадило комплексно підготуватися до цього процесу, дотримуючись при цьому всіх необхідних вимог. Про це сказав військовий комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Криворучко.

З 15 червня розпочинаються відправлення призовників у військові частини. Однак через обмеження руху залізничного транспорту цей процес може перемістися ще на тиждень – з 22 червня. Для Чернігівської області завдання щодо призову на строкову військову службу становить майже 600 чоловік, зокрема у Збройні Сили України – близько 300 осіб. Як повідомив військовий комісар, в області кількість особового складу дозволяє виконати планове навантаження. Це зумовлено і збільшенням кількості бажаючих служити, і, до речі, вимушеним поверненням з-за кордону великої кількості військовозобов’язаних, які раніше ухилялися від служби. Такі особи, крім іншого, ще й сплачують штрафи.

Важливим нюансом цьогорічної призовної кампанії стало введення карантину.

– Ми забезпечені масками, рукавичками, дезінфікуючими засобами. Також планується, що кожен призовник обов’язково пройде ПЛР-тестування. Це питання наразі активно вирішується з обласною державною адміністрацією, зокрема з Управлінням охорони здоров’я, з оперативним командуванням «Північ», – повідомив полковник Криворучко. – Жодна людина з симптомами захворювання на COVID-19 не має потрапити у війська. Згідно з законом, на строкову військову службу приймають чоловіків з 18 до 27 років. Однак призовників 18-19 років будуть ретельно вивчати і враховувати їх бажання та готовність проходити строкову військову службу. У Чернігівському ТЦК та СП упевнені, що людина має бути вмотивована і готова виконати обов’язок як морально, так і фізично.

– Відповідальність на сьогодні дуже велика, але у нас є тісна співпраця і порозуміння з обласною держадміністрацією, оперативним командуванням «Північ». Враховуються всі пропозиції і вимоги. Ми готові і все у нас сплановано, – наголосив військовий комісар.

Крім того, на брифінгу нагадали про адміністративну та навіть кримінальну відповідальність за ухилення від строкової служби. Ще раз розказали про соціальні гарантії для військових строкової служби, уточнили випадки, коли чоловік може взяти відстрочку або має право взагалі не проходити строкову службу. Вкотре наголосити, що до виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил військовослужбовці строкової служби не залучаються.

Чернігівський обласний військовий комісаріат

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь