Що президент для себе відмітив на Чернігівщині і пообіцяв громаді

 

 

 

 

Президент України Володимир Зеленський відвідав Чернігів із робочим візитом. Насамперед він проінспектував реконструкцію Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Її проводять у рамках проєкту «Велике будівництво». Усі роботи планують завершити вже в листопаді цього року. Однак Володимир Зеленський попросив пришвидшити цей процес.

«Я побачив, познайомилися з забудовником… гроші в листопаді всі дійдуть, але до листопада чекати будівництва такого центру не хочеться, тому проговорили, що, якщо буде можливість здати центр у вересні чи у жовтні, то ми вдячні. А гроші всі дійдуть до забудовника»,- Володимир Зеленський, Президент України. Проєкт коштує майже 20 мільйонів гривень. 90% оплачує ДФРР, а 10% – обласний бюджет.

«Повністю зроблена реконструкція, замінена система опалення, водопостачання, енергоживлення. Повністю замінена покрівля, зовнішнє утеплення. Плануємо тут розмістити персонал, а також навчальний центр. Зможемо навчати не лише наш персонал, а й інших, наприклад, ДСНС»,- Ігор Даниленко, генеральний директор КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Також президент ознайомився з усіма об’єктами області, які зводяться в рамках проєкту «Велике будівництво». Окремо зупинився на тому, що наразі в лікарнях України будують 212 приймальних відділень.

«Це абсолютно нові приймальні відділення, ми вже розпочали будівництво у 2020 році. Було завдання все закінчити саме у 2020 році, я думаю, що ми впораємося»,- Володимир Зеленський, Президент України.

«В Чернігівській області це буде 9 опорних лікарень. Із новими сучасними приймальними відділеннями, сучасним обладнанням. Це томографи, МРТ. Усе це коштуватиме 20-30 млн грн, у нас оголошені вже тендери на очікувану вартість. І коли прийдуть кошти, ми запускаємо все»,- Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА. Встиг Володимир Зеленський поспілкуватися і з медпрацівниками.

«Почув, що заробітна плата «нічого». Але набрати ще людей дуже складно, тому що коли людина приходить без стажу, в неї зовсім маленька заробітна плата. Удвічі відрізняється від нинішніх спеціалістів. Ми з’єднаємось із МОЗ, порушимо це питання. І на рівні бюджету, обласного чи державного, треба вирішити цю проблему»,- Володимир Зеленський, Президент України. Обговорили і скорочення медпрацівників. Президент запевнив, що влада намагатиметься рятувати медичні заклади. «Це складне питання поставлене на вирішення міністру охорони здоров’я. Ми іноді просто ловимо, як щось закривається, і робимо все, щоб забезпечити неможливість цього процесу»,- Володимир Зеленський, Президент України.

Окрім цього, президент розповів про те, що найближчим часом Україна отримає гроші від Міжнародного валютного фонду. Перший транш надійде найближчим часом. Його вдалося збільшити у процесі перемовин із керівником Фонду. «Це програма на 18 місяців – 5 млрд доларів США. Перший транш було збільшено від 1,75 до 1,9. І наприкінці ми з нею домовились про 2,1 млрд доларів – це буде перший транш. Мені здається, 3,5 – це кошти, які ми отримаємо у 2020 році»,- Володимир Зеленський, Президент України.

У рамках візиту президент зустрівся і з представниками бізнесу. Разом вони обговорили проблеми та перспективи цієї галузі.

Журналіст Ольга Лазун Оператор Дмитро Дриганов

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь