Київ: відкривається виставка робіт Сальвадора Далі, які “символізують гріхи”

 

 

 

 

У Києві з 10 червня відкривається виставка Сальвадора Далі “Пустотливі сни Пантагрюеля”.

Виставка проходитиме у галереї аукціонного дому “Золотий перетин”, повідомляє ukrinform.ua.

“Десь кілька місяців тому ми вступили в діалог з київським колекціонером, який ще у 90-тих роках придбав цю колекцію гравюр. Це повне зібрання серії Пантагрюель Сальвадора Далі. Це лімітований тираж – 50 примірників, підписаних і пронумерованих особисто Далі… Він придбав цю колекцію досить давно, потім у всіх найбільших аукціонних домах світу відбувалися продажі цієї серії. І досить часто в когось не вистачало якихось робіт. Наша серія в даному випадку повна, це 25 робіт, які символізують гріхи”, – сказав співвласник аукціонного дому «Золотий Перетин» мистецтвознавець Михайло Василенко.

Він зазначив, що роботи Далі було створено за мотивами роману “Гаргантюа і Пантагрюель” французького письменника Франсуа Рабле. За його словами, це серія Далі, у якій елементи його робіт, написаних раніше, доповнюють гравюри про людські пороки.

“Український глядач скучив за культурними подіями, реалізацію яких тимчасово було призупинено через карантин. Ми раді відкрити сезон дійсно особливим проєктом одного зі світових геніїв Сальвадора Далі. Серія була неодноразово виставлена у культових світових галереях”, – розповів Василенко.

Він додав, що в умовах пандемії виставка буде частково обмежена – у залі одночасно можуть перебувати не більше 12 осіб. Обов’язковою умовою для відвідування виставки є наявність маски. Вхід на виставку безкоштовний.

До проєкту було видано однойменний каталог, який можна придбати в аукціонному домі “Золотий перетин”.

Виставка відкриється з 10 червня і триватиме до 26 червня включно.

 

Джерело: litgazeta.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь