Будівництво фонтану в Ніжині не передбачалось?

 

 

 

 

Цього тижня серед користувачів мережі Фейсбук виникло бурхливе обговорення на тему будівництва фонтану на площі Франка, а точніше — його відсутності.

На засіданні виконкому 11 червня міський голова Анатолій Лінник прокоментував наявність клумби з надписом “Я люблю Ніжин” замість очікуваного фонтану:

“На початку року ми дійсно планували на площі Франка встановити сучасний фонтан. Для цього були підготовлені необхідні комунікації. Коли ж трапилась ситуація з карантином, виникла потреба забезпечити лікарню всім необхідним для надання послуг по COVID-19. Саме тому вирішили зняти кошти з даного об’єкту в розмірі – 4 млн 200 тис. грн і направити на потреби медзакладів міста. Сьогодні нам не до фонтану”.

Інформує НЕЖАТИН

ГО “Правозахист Плюс” вирішила більш детально розібратись в даній ситуації й адресувала лист міському голові щодо корегування проєктно-кошторисний документації по реконструкції пішохідної частини площі Ніжина.

Отримана відповідь здивувала і змусила замислитись:

Проектом «Реконструкція пішохідної частини з елементами благоустрою території, прилеглої до адмінбудівлі за адресою пл. імені І.Франка в м. Ніжин, Чернігівської області» будівництво фонтану на площі не передбачалося та його коригування в частині будівництва фонтану не проводилося.
Рішенням сесії Ніжинської міської ради Хе 5-70/2020 від 25 березня 2020 року. кошти, передбачені для будівництва фонтану на площі І. Франка, були перерозподілені на інші потреби”.

Тож виходить, проєктом реконструкції площі фонтан взагалі не передбачався! Виходячи з цього і проєкт через заміну фонтану на клумбу не корегувався. Але рішенням міської ради гроші на його будівництво були перерозподілено на інші потреби.

Заплутано, чи не так? Але такою була офіційна відповідь міського голови…

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь