Цікаво знати: де на землі йде найдовший дощ (Книга рекордів Гіннеса)

 

 

 

 

Мешканці дивовижного острова Кауаї дуже добре знають, що таке тривалий дощ. Книга рекордів Гіннеса зареєструвала унікальний випадок, коли дощова погода на цьому острові тривала 247 днів!

Незвична погода

Розпочався дощ 27 серпня 1993 року, а сонячна суха погода прийшла на острів лише 30 квітня наступного року. Чи були мешканці Кауаї здивовані такому природному явищу? Аніскільки! Бо такі тривалі дощі – звична справа на унікальному острові.

За статистикою метеослужби, у цій місцевості протягом року нараховується лише 20 днів без опадів. Але дощ на Кауаї дуже відрізняється від нашого – холодного та сильного. Зливи тут бувають рідко. Зазвичай іде теплий комфортний дощ або мжичка.

острів

Унікальний рослинний світ

Завдяки таким особливостям клімату на цьому Гавайському острові буйно ростуть екзотичні рослини, а сам острів славиться численними гарними водоспадами.

Цікаво, що на острові не водяться рептилії та майже відсутні ссавці. Це рай для рослинного світу. І знайти на Кауаї можна рослини з листям в 2,5 метри в діаметрі. Серед представників фауни на острові панують екзотичні комахи. Вони відрізняються своїми вражаючими кольорами, формами та розмірами. Комахи, які живуть на Кауаї, більше не зустрічаються ніде на планеті.

метелики

Цікавий закон

До речі, на острові з особливою шаною ставляться до рослин. Їх не можна масово вирублювати. Також діє незвичний закон: заборонено зводити будівлі, висота яких перевищує розмір середньої пальми. Тому всі будинки, навіть дорогі готелі, зазвичай на 1 чи 2 поверхи.

 

Джерело: mamabook.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь