Не тільки лікарям і чемпіонам: у Ніжині задумались про житло для учасників АТО та ООС

 

 

 

 

На одній з наступних сесій міської ради депутати мають розглянути проект рішення Про затвердження «Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та членів  їх сімей у Ніжинській міській  об’єднаній територіальній громаді  на 2020 – 2022 роки», повідомляє НЕЖАТИН.

Дана програма спрямована на поступове, соціально – ефективне розв’язання проблеми забезпечення житлом осіб, з числа учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та членів їх сімей.

Треба зазначити, що із наданням статусу  учасника бойових дій держава пов’язує  виникнення ряду пільг, які мають на меті полегшити  життя бійців після  повернення до мирного життя. Одним із задекларованих прав є можливість отримання житла від держави, проте ця пільга є однією із найпроблемніших, оскільки попит на безкоштовне житло  значно перевищує його пропозицію.

Скільки ж коштів планують виділити з бюджету міста та інших джерел на дану програму?

Фінансування з міського бюджету складає – 1 500 000 грн., а з обласного – 500 000 грн.

Та кошти планують виділяти не одночасно, а в три етапи:

2020 рік – 600 000,0 грн.;

2021 рік – 700 000,0 грн.;

2022 рік – 700 000,0 грн.

Програма включає в себе наступні напрями діяльності, перелік завдань і заходів:

  • Створення  реєстру (списків) осіб в Ніжинській міській об’єднаній територіальній громаді.
  • Проведення консультацій з пошуку правових та фінансових рішень, не заборонених законодавством, для задоволення потреб у житлі учасників АТО/ООС та членів їх сімей.
  • Забезпечення виплати одноразової допомоги особам із числа учасників АТО/ООС, які придбавають за власні кошти житло та знімаються  з обліку на отримання  житла (грошова допомога)  в розмірі 50 000 грн. за рахунок коштів бюджету Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, або коштів обласного бюджету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь