Верховна Рада попри супротив суспільства просуває впроваджння ідеології гендеру

 

 

 

 

Верховна Рада проголосувала внести в порядок денний сесії законопроект 3316, який фактично впроваджує гендерну диктатуру, 17 червня Комітет має оперативно розглянути його для підготовки на голосування у Парламенті.

Оперативно, 17 червня о 13.00 Комітет з питань правової діяльності на засіданні  має розглянути Законопроект 3316 та альтернативні для винесення рішення та підготовки їх на голосування у Парламенті місце проведення (вул.Садова, 3а, кімн. 416).

Цікавим є те, як штовхають даний проект закону, адже згідно регламенту його не можуть ставити на засідання Комітету поки нема рішення Головного науково-експертного управління Верховної Ради. Однак, у такому випадку на час голосування  16 червня такого рішення не було, а от в порядок денний засідання комітету було включено.

Рада Церков заперечує впровадження гендерної ідеології Депутати Івано-Франківської міськради проти впровадження гендерної ідеології Законом №3316 пропонується встановити кримінальне покарання у вигляді штрафів та тюремного покарання за нетерпимість, публічні заклики, приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності. Даний законопроект передбачає внесення «сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності» як обтяжуючої обставини мало не у всі статті Кримінального кодексу, які стосуються насильства (Ст. 67, 115, 120,121,122, 126,127,129, 293, 294).

За нетерпимість або публічне приниження за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності — штраф або 8 років тюрми. Варто зазначити, що всі віруючі та релігійні організації виступають категорично проти будь-якого насилля та засуджують насилля щодо будь-якої особи в Україні однак церкви також проти прийняття законопроекту 3316 Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій застерігає парламент від прийняття законопроєктів, які спрямовані на впровадження гендерної ідеології в законодавство України.

На думку Ради Церков, ці категорії є суб’єктивними та знаходяться у площині, яка не може бути об’єктивно оцінена з точки зору права. Натомість викликає занепокоєння намагання запровадити такий прецедент, коли посадові особи будуть визначати, що є кримінально карними забобонами і стереотипами, а що є так би мовити “нормальними”, “допустимими” поглядами людини.

Релігійні діячі наголошують, що такий підхід містить ознаки порушення конституційного права людини на свободу думки, совісті та вираження поглядів, адже державна влада наділяється правом оцінювати переконання людини і в залежності від цього, збільшувати чи зменшувати покарання.

Раніше ВРЦіРО надіслала до парламентського Комітету звернення з аргументацію необхідності відхилення законопроєкту №3316, заявляючи, що ця ініціатива прямо загрожує кримінальним переслідуванням учасникам просімейних мирних акцій, які будуть виступати за популяризацію природних шлюбних стосунків — лише між чоловіком і жінкою. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає парламентський Комітет з питань правоохоронної діяльності відхилити проєкт №3316 та альтернативні законопроєкти №3316-2 та №3316-3, в яких задекларовано намір протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, оскільки вони потребують суттєвого доопрацювання.

Джерело: Собор

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь