На Чернігівщині вітали танкістів, які повернулися з військового Сходу

 

 

 

 

«Ми били і будемо бити того ворога, який прийшов на нашу землю» — комбат 1-ї танкової Сіверської бригади.

У селищі Гончарівське на Чернігівщині урочисто вітали особовий склад механізованого батальйону 1 окремої танкової Сіверської бригади, який повернулася із району проведення операції Об’єднаних сил. Протягом десяти місяців військовослужбовці виконували завдання за призначенням на сході держави.

У першу чергу, хвилиною мовчання згадали полеглих побратимів та поклали квіти до Алеї пам’яті. За минулу ротацію у 2019 році батальйон загубив одного побратима, чотири армійці отримали поранення.

— За шість років механізований батальйон танкової бригади побував у найгарячіших точках на сході України. Протягом крайньої ротації зона вашої відповідальності піддавалася щоденним ворожим обстрілам. Але ви виконали завдання і з честю вистояли. На превеликий жаль, батальйон за роки війни втратив 14 чоловік, 47 осіб отримали поранення. Дякую, що більшість повернулися живими, дякую командирам рот і кожному солдату за службу, — сказав командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний.

За професійність, вірність присязі та мужність під час виконання завдань за призначенням десятки військовослужбовців батальйону були нагороджені нагрудними знаками, відзнаками, цінними подарунками від Міністра оборони України, командувачів Сухопутних військ ЗС України та оперативного командування «Північ», командира бригади. Крім того, з нагоди військовим були присвоєні чергові військові звання.

— Щиро дякую за відмінне виконання бойового завдання, за те, що ми били і будемо бити того ворога, який прийшов на нашу землю. Надалі ставлю перед собою завдання – не допустити більше втрат. Дякую вам, шановні побратими! — звернувся до підлеглих командир механізованого батальйону 1 отбр майор Сергій Хайло.

До привітань приєднався голова Гончарівської об’єднаної територіальної громади Віталій Рудник, а капелан бригади отець Антоній прочитав молитву за полеглими у ході російсько-української війни.

Джерело: Суспільний Кореспондент

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь