Ніжин: коли нарешті висушать “штучне озеро” по Березанській?

 

 

 

 

У Ніжині, по вулиці Березанській, уже багато років “милує око” величезна калюжа посеред дороги. Після дощу брудна вода розливається “від берега до берега”, тобто від однієї сторони паркану до іншої.

Пройти вулицею можна хіба вузенькою стежкою, притиснувшись до паркану. “Найбільша яма міста. Їй більше 20 років, – стверджують місцеві жителі старшого покоління. – Знатна, широка, на всю вулицю”… 

Небайдужі ніжинці, які втомилися від такого “штучного озера”, підняли питання в мережі Фейсбук.

Так, в одній із спільнот ‎Антон Філімончук‎  пише: “До вашої уваги одне з семи чудес тисячолітнього Ніжина. Штучне водосховище по вулиці Березанскій. Його водна гладь простирається від п’ятиповерхового будинку до людських городів. Ходять легенди, що рідкий птах долетить до середини цієї водойми.

Глибина близько півметра, після дощів жодне авто не зможе здолати цей бар’єр. Запас води цього водосховища включений до переліку стратегічноважливих ресурсів міста.

Тепер питання цілком раціональне – невже місцева влада не в змозі засипати велику калюжу? А якщо там застрягне швидка допомога чи пожежна машина? Хто візьме відповідальність?”.

Мешканці п’ятиповерхівки по вулиці Московській, які роками споглядають, як під їхніми вікнами розливається величезна калюжа, зібрали підписи та підготували звернення до депутата міськради Юрія Хоменка. До нього і звернулися за коментарем журналісти mynizhyn.com.

Юрій Валерійович розповів, що підготував депутатське звернення і відвідав з ним міського голову А. Лінника. Після цього об’єкт обстежили комісійно, з представниками управління ЖКГ та будівництва.

“Ситуація там непроста, – розповідає Ю. Хоменко. – Два роки тому, під час  ремонтних доріг сусідньої вулиці Редькінської, я висловив пропозицію засипати цю яму боєм і щебенем. Але, коли ознайомився з історією виникнення величезної калюжі, зрозумів, що це не виправить ситуацію. Справа в тому, що там, де зараз ця знаменита калюжа, багато років тому було озеро… Його закопали котлованом, коли рили фундамент під багатоквартирний будинок.

У цьому місці виявили перепад близько 90 см. Якщо яму підсипати, то вода може піти до будинку і на подвір’я приватних домогосподарств.

Після обстеження об’єкту міський голова А. Лінник надав доручення розробити проект водовідведення та асфальтування цієї території.

Зараз управління ЖКГ та Б займається розробкою проектно-кошторисної документації. До розгляду цього питання будемо повертатися на засіданнях сесії міськради, я особисто тримаю це питання на контролі”.

Тож, сподіваємося, позитивний результат не змусить нас чекати ще, і “маленька Венеція” по-ніжинськи скоро перетвориться на рівне, асфальтоване дорожнє покриття.

Підготувала Валентина Пильник для mynizhyn.com
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.
Березанська, калюжа, ремонт дороги

Березанська, калюжа, ремонт дороги

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь