Пенсії впадуть на 20%: українців приголомшили нововведенням

 

 

 

 

Розмір пенсії в Україні вже зовсім скоро може істотно зменшитися.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це в коментарі Today.ua повідомив національний координатор Міжнародної організації праці (МОП) в Україні Сергій Савчук.

За його словами, незважаючи на підвищення прожиткового мінімуму та розповіді влади про переваги накопичувальної пенсійної системи (збираються ввести з наступного року), досвід інших країн показує, що з переходом до другого рівня пенсійної системи відсоток, який становить пенсія по відношенню до попереднього заробітку, зменшується, а не збільшується. Іншими словами, розмір пенсії стає менше.

 

Експерт, зокрема, говорить, що в Угорщині відсоток, який становить пенсія по відношенню до попереднього заробітку, знизився на 12,5% – для людей зі страховим стажем 20 років і на 18% – зі стажем 30 років. А в Польщі коефіцієнт впав більш ніж на 20%.

Савчук також зазначив, що подібна ситуація спостерігалася у всіх країнах, які зважилися проводити приватизацію пенсій:

“Таким чином, введення другого пенсійного рівня не покращує ситуацію з розміром пенсій. І якщо в Україні цю систему збалансують із солідарною пенсійною системою, то на громадян чекає ще велика бідність, ніж зараз”.

Нагадаємо, накопичувальна пенсія, яку хочуть запровадити з січня 2021, передбачає щомісячні відрахування від 2% до 7% від зарплати в обраний платником сертифікований недержавний пенсійний або накопичувальний фонд. Там гроші будуть накопичуватися, а з настанням пенсійного віку громадяни зможуть або забрати повну суму, або оформити виплати частинами.

Джерело: Народна Правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь