Гарні місця для відпочинку в Україні: мандрівні тренди

 

 

 

 

З 15 червня уряд відновив міжнародне авіасполучення з державами, які готові приймати борти з України. Однак для більшості громадян орієнтовно до липня країни Європи залишаться закритими. Втім, у нашій країні безліч локацій неймовірної краси.

Про цікаві туристичні місця, нові маршрути та стан доріг на популярних курортах в ефірі Українського радіо розповідають мандрівниця Валерія Мікульська, президент Закарпатської туристичної організації Федір Шандор, автомандрівник, член клубу караванерів України Олег Лунгул та експерт у галузі транспорту, колишній заступник міністра інфраструктури Олександр Кава.

Куди поїхати на власному авто – Валерія Мікульська

Для всіх активних людей і туристів загалом цей карантин став випробуванням, яке ще не завершилося. Тому я б радила обирати місця просто неба, де найменше скупчення людей – а таких локацій в Україні безліч. Біля Києва, у Білій Церкві, раджу відвідати парк Олександрія – це великий дендропарк, де є на що подивитися. Обов’язково слід відвідати Качанівку, Тростянецькі Альпи.

На Житомирщині є чудовий Поліський заповідник – це справжня українська тайга, яку варто побачити на власні очі. Там є дерев’яні будиночки, в яких немає цегли, і бортні – бджолині вулики на деревах.

У Черкаській області можна відвідати Буцький каньйон – унікальне місце зі скелями часів динозаврів. На жаль, дістатися до нього дуже складно.

Читайте також: Куди можна летіти і коли купувати квиток? Головне про міжнародне авіасполучення

Буцький каньон

Буцький каньон

Багатоденні подорожі – Федір Шандор

Якщо говорити про багатоденні подорожі, то найцікавішим регіоном є Закарпаття. Нещодавно там представили новий туристичний маршрут “Золоте коло”. Такий маршрут існує у багатьох країнах. Іноді туристи хочуть побачити усі визначні місця одразу і якомога швидше – такий собі “all inclusive”.

Загалом ми розробили три види маршрутів для “чайників”: це “Золоте коло”“Срібний трикутник” і “Бронзовий овал”. У цих маршрутах йдеться не тільки про те, куди поїхати, а ще й де поїсти і на що подивитись: з біотермальними басейнами, виноградниками та дегустаційними залами. Вони ідеально підійдуть для тих, хто не хоче спілкуватися з екскурсоводами чи туроператорами, адже у них все і так детально розписано.

Ми включили в нього основні локації – це Ужгород і Мукачево, а по дорозі плануємо показати, які оригінальні нюанси є між ними по колу ПеречинСвалява. Тобто об’єднали 80% туристичних маршрутів в одноденний автомобільний чи навіть триденний або семиденний тур.

Дороги на маршруті чудові, всюди є телефонний зв’язок та інтернет від 3G до 4G. Є можливість відремонтувати машину, перекусити. Там неймовірно багато готельчиків, хостелів, сироварень, чанів тощо.

Мандрівні тренди. Тревел-напрямки для відпочинку в Україні

Караванний туризм – Олег Лунгул

Сьогодні ця галузь тільки розвивається, проте є декілька кемпінгів, які вже працюють і мають інфраструктуру. Один з таких розташований у туристичному комплексі “Буковель” – там є усе необхідне, щоб приїхати і розміститися не лише влітку чи навесні, а також у зимовий період. Є пральня, туалети, душові, а також місця для відпочинку.

Мандрівні тренди. Тревел-напрямки для відпочинку в Україні

Стан доріг на популярних туристичних маршрутах – Олександр Кава

Це залежить від напрямку, але цього року деякі популярні маршрути для літнього туризму будуть відремонтовані. Зокрема, зараз проводиться ремонт траси М-30 – це дорога від Запоріжжя до Бердянська, відомої усім курортної зони, до якої раніше було вкрай складно доїхати. Цього року поїздка до Бердянська буде вже значно приємнішою.

Так само відремонтують дорогу і до Очакова: це як відгалуження від траси М-14, так і дорога від Миколаєва до Очакова. Обидві будуть приведені до початку сезону відпочинку в належний стан. Традиційний маршрут Київ-Одеса також активно ремонтується. При цьому найскладніші ділянки в Київській області та на півночі Черкаської області будуть відремонтовані ще до початку сезону.

У найгіршому стані перебувають дороги Н-11, маршрут із Дніпра через Кривий Ріг до Миколаєва і траса Н-14 від Кропивницького в напрямку Миколаєва. Ці два маршрути були вщент зруйновані внаслідок регулярного проїзду перевантажених фур.

На них також цьогоріч виконуватимуться ремонтні роботи. На жаль, повністю вони відремонтовані не будуть, проте ті, хто поїде цими маршрутами, відчують значно кращий стан доріг. Наприклад, дорога від Кропивницького до Миколаєва ремонтується під облаштування цементобетонним покриттям.

Читайте також: Які країни влітку будуть готові приймати туристів: хроніка

Мандрівні тренди. Тревел-напрямки для відпочинку в Україні

Автошлях М-14: Одеса – Мелітополь – Новоазовськ

5 унікальних місць від Сергія Притули

На своєму Youtube-каналі телеведучий Сергій Притула назвав п’ять унікальних місць в Україні, які не залишать байдужими навіть досвідчених мандрівників:

  1. Популярний серед закоханих пар “Тунель кохання”, що біля селища Клевань Рівненської області. Щоправда, шоумен наголошує, що із собою варто прихопити й спрей від комарів.
  2. Гора Тростян, розташована в Українських Карпатах на висоті 1232 метри.
  3. Реабілітаційний центр бурих ведмедів неподалік від озера Синевир: тварин забрали з приватних зоопарків, звіринців і цирків, де їх лікують і вчать пристосовуватися до природних умов життя.
  4. Садиба Вишнівець: розкішний палац на Тернопільщині, де бував сам французький романіст Оноре де Бальзак, який назвав його “маленьким Версалем”.
  5. Витачів: мальовниче селище в Обухівському районі, що на Київщині. Раніше Витачів був дуже важливою торговою та військовою порт-фортецею на Дніпрі.
 Джерело: suspilne.media

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь