Чи розпочнеться у вересні навчання?

 

 

 

 

У Міністерстві освіти готуються до різних варіантів навчання, у тому числі – до дистанційного.

Тимчасово виконуюча обов’язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла в інтерв’ю РБК, що Камін поки ще не знає, чи розпочнеться шкільне навчання з 1 вересня – це буде залежить від епідеміологічної ситуації:

«Всередині Кабміну немає такого рішення. Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватись епідемічна ситуація, важко судити. Безперечно, я за те, щоб діти повернулись до школи. Але щоб умови навчання у школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання – це збереження здоров’я учасників освітнього процесу», – розповіла Мандзій. Вона також додала, що  до кінця червня  МОН разом з МОЗ готує протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня. Вона сама також «впевнена», що діти повернуться до шкіл 1 вересня.

Мандзій також не погодилась з тим, що дистанційне навчання в Україні перетворилося на домашня навчання з батьками, а школа тільки надсилала завдання:

«Не погоджуюсь із тим, що все було виключно на використанні потенціалу батьків. Ми розуміємо важливість залучення батьків до цього процесу, але згадайте і закон «Про освіту». В законі теж прописано, що батьки є учасниками освітнього процесу. Тобто це той період, коли потрібно було підтримати своїх дітей та допомогти. Це був виклик. Я вважаю, що ми з цим викликом впорались», – розказала Мандзій.

Нагадаємо, що  Міністерство освіти та науки України пропонує громадськості обговорити проєкт положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти. Про це повідомляється на сайті відомства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь