Новітні технології кліматичної техніки

Навіть оптиміст не назве приємними сюрпризи мінливої погоди. У непередбачуваних погодних умовах кліматична техніка перетворюється в неодмінний атрибут комфортного житла. Конкурентне виробництво такої техніки зобов’язує впроваджувати останні наукові розробки. Тенденцією стає випуск більш досконалих функціональних пристроїв зі зручним управлінням і ефективним використанням ресурсів.

Високоточна техніка

Робота кліматичної техніки стає автоматизованої. Напрямок технологічних інновацій зміщується в бік розробки та використання високоточної електроніки. Спеціально для цього створюється гнучке програмне забезпечення.
Точне програмування робить управління гнучким, з’являються додаткові режими і функції. Кліматичне обладнання стає енергоефективним, витрата енергії – раціональною.
Більшість кліматичних систем останніх років випуску підтримують віддалене управління настройками, зв’язок здійснюється через Wi-Fi-модуль. Можливість віддаленого Wi-Fi управління з’явиться, якщо купити кондиціонер Gree, моделі Smart і U-Crown, або інший високотехнологічний бренд в Ніжині.

До плюсів відносять наступні особливості:

  • Власник регулює роботу агрегату з планшета або мобільного телефону.
  • Віддалений доступ – це можливість вимкнути забутий кондиціонер з робочого місця, або включити його ввечері, по дорозі додому.
  • Прилад здатний зберегти кілька режимів роботи з вибраними настройками температури.
  • Кондиціонер, оснащений датчиками і Wi-Fi модулем, вбудовується в систему «розумного будинку».

Датчики в кліматичному обладнанні

Значну роль в роботі кліматичних систем відіграють датчики. Вони контролюють навколишній простір, фіксують зміни і посилають сигнал, який регулює роботу техніки. Кондиціонери оснащуються декількома видами датчиків:

  • Реагують на рух. Коли в кімнаті нікого немає, датчик відключає систему або (якщо подібний крок запрограмований) переводить роботу в режим зниженої потужності. Плюс датчика очевидний: він економить електроенергію і зменшує комунальні рахунки.
  • Реагують на місце розташування. В деякі спліт-системи вбудовується тепловізор, що розпізнає людей по температурному відбитку. Залежно від програми пристрій направляє потік холодного повітря на людину або в сторону.
  • Регулюючі роботу. Пристрій визначає кількість осіб в приміщенні, і за цими даними коригує потужність. У порожній кімнаті система вимикається або переходить в економічний режим.

 

Технологічні новинки в побуті

У число високотехнологічних кліматичних пристроїв входять інверторні спліт-системи кондиціонування. Традиційний кондиціонер працює циклічно: знижує температуру до заданої величини і відключається, щоб знову включатися при зміні параметра.
Інверторний кондиціонер також починає з того, що охолоджує кімнату. Коли потрібна температура досягнута, пристрій не відключається, а продовжує працювати, але вже на зниженій потужності. Безперервна робота стає можливою завдяки инвертору – пристрою, що плавно змінює потужність роботи спліт-системи. Інверторні моделі цінуються за такі переваги:

  • Економно витрачають електроенергію незважаючи на цілодобову роботу.
  • Підтримують температуру із заданою точністю, менше шумлять.
  • При низьких температурах (від -10 до -25C °) працюють на обігрів.
  • Оснащуються Wi-Fi модулем для віддаленого управління.

 

Інноваційна кліматична техніка

Нові технологічні рішення впроваджуються не тільки в електронні вузли сучасного кліматичного обладнання. Завдяки інноваційним розробкам і застосуванню поліпшених матеріалів збільшується енергоефективність різної кліматичної техніки:

  • Побутові рекуператори повітря. Припливно-витяжна система не тільки наповнює кімнату свіжим повітрям. Нові моделі забезпечуються віддаленим керуванням, що дає можливість на відстані фільтрувати і нагрівати повітря, а також регулювати вологість, не даючи шансу цвілі.
  • Комбіновані водонагрівачі. Уникнути зайвих витрат допоможе вбудований термостат, автоматично перемикає клапан, і керамічний ТЕН. Заощадити допоможе і підключення водонагрівача до сонячній батареї. Завдяки ізоляції з пінополіуретану вода в баку остигає лише на 5-6 ° C в добу.
  • Теплові насоси. Технологія, заснована на використанні природної теплової енергії (геотермальної, повітряної) яка гріє і холодить житло. Головна деталь насоса – компресор. Використання покращених матеріалів забезпечує його безперебійну роботу протягом 20-25 років, що перевищує термін служби більшості паливних котлів.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь