Якщо кровотік в судинах повільний, відбувається кисневе голодування тканин організму, передає Ukr.Media.

Також так розвиваються ризики утворення тромбів. Тому слід включити в раціон продукти, які розріджують кров. Пропонуємо вашій увазі цілющі рецепти домашніх зілля.

Продукти, що розріджують кров

Найкраще розріджує кров аспірин. Однак медикамент викликає побічні ефекти, як-то можливе утворення виразок та інші. Мікрочастинки аспірину здатні в*їдатись в стінки шлунка, що провокує розвиток запалення. Тому краще використовувати не аптечний аспірин, а відвари з малини і смородини.

Саліцилова кислота може значно знизити в’язкість крові. Мінусом є те, що природного кислоти з овочів і фруктів недостатньо, щоб впливати на в’язкість. Але це не означає, що варто обходити їх стороною.

Риб’ячий жир розріджує кров і розсмоктує утворені тромби.Тому лікарі рекомендують їсти страви з риби хоча б 3 рази на тиждень. Слід вибирати рибу з жирним м’ясом.

Йод– також важливий елемент для забезпечення нормальної в’язкості крові. Тому лікарі рекомендують регулярно вживати морську капусту. Висушений і подрібнений продукт можна використовувати для приготування страв замість солі. Крім розрідження крові, підвищиться тонус стінок судин.

Таурин стабілізує артеріальний тиск, тому також позбавить від надмірної в’язкості крові. Велика його кількість міститься в морепродуктах і горіхах. Рекомендується їсти по столовій ложці горіхів в день.

Зменшують в’язкість крові такі овочі, як томати, болгарський перець і інші. Калій та вітаміни А і Е містяться у великій кількості в перці чилі. Саме ці вітаміни позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. Серед трав’янистих рослин можна виділити траву буркуну. Улюблені фрукти і ягоди, які дадуть позитивний ефект – це черешня, вишня, диня, грейпфрут та інші.

Одним з найприємніших корисних продуктів є сухе червоне вино. Лікарі рекомендують вживати 1 келих в день в процесі прийому їжі.

Продукти, які зашкодять людям з високою в’язкістю крові

Головним ворогом в даній ситуації виступає вітамін К. Тому слід обмежити споживання продуктів, багатих на вітамін. Він сприяє згортанню крові, що провокує утворення тромбів.

Найбільш багатими на вітамін К вважаються плоди горобини чорноплідної. Але крім неї, велику кількість вітаміну міститься в листках салату, шпинату і іншої зелені. Якщо Ви страждаєте від надмірної в’язкості, слід гранично обмежити вживання їжі, багатої на вітамін К, так як він підвищує згортання крові.

Рецепти домашніх зілля

Наступні рецепти допоможуть швидко зробити кров менш густий, не нашкодивши при цьому:

До 120 мл апельсинового соку в день – чудовий метод зниження в’язкості крові. Також сік наситить організм вітаміном С, що володіє масою корисних властивостей. Людям, страждаючим від виразок або гастриту, варто відмовитися від вживання апельсинового соку.

Настій з часнику і меду.Змішати 250 г очищеного часнику і 300 г рідкого меду. Помістити в скляний посуд, закрити, поставити настоюватися на 20 днів. Вживати по столовій ложці тричі на день за 30-40 хв до прийому їжі.

Настоянка з мускатного горіха.100г меленого мускату залити 500 мл горілки. Настоювати 3 тижні, збовтуючи щодня. Через 3 тижні потрібно відфільтрувати засіб. 20 крапель настоянки розбавляється 50г води, і п’ється тричі на день до прийому їжі. Коли засіб закінчитися, потрібно зробити перерву на 10 днів, після чого повторити курс. Всього необхідно 5 таких курсів.

Розжувати половинку чайної ложки висушених квіток полину, запиваючи 200 мл кефіру. Проводити процедуру потрібно раз в день ввечері. Курс триває 7 днів. Після курсу необхідний перерву до 10 діб.

Відвар з кореня шовковиці.Подрібнити 200 г кореня шовковиці, ретельно промити. Помістити в емальовану ємність, залити 3 л води. Настоювати годину. Кип’ятити на малому вогні до 15 хв. Після того, як засіб остудилось, його потрібно процідити. Зберігається складу в холодильнику. Вживати потрібно тричі на день до прийому їжі. Після 5 днів використання, потрібен перерву до 3 діб. Всього потрібно до 3 курсів.

Чай з імбиром і корицею.Подрібнений середній корінь імбиру, змішати з дрібкою кориці і чайною ложкою зеленого чаю. Залити 500 мл окропу, настояти, поки охолоне, процідити. Для смаку можна додати часточку лимона і мед. П’ється чай протягом дня.

Проросла пшениця.Рекомендується додавати продукт в салати, перемішуючи з чайною ложкою олії льону. При вживанні пророслого зерна потрібно обмежити споживання борошняних виробів. Зберігатися пшениця може до 3 днів в холодильнику з достатнім рівнем вологи в посудині. Регулярне харчування салатом з пророщеною пшеницею також поліпшить зір, виведе шкідливі речовини з організму, і, звичайно ж, буде відмінно розріджувати кров.

Підібрати підходящий собі рецепт зможе кожен. Жоден із рецептів не є надто важким у приготуванні. Сподіваємося, наша стаття допомогла Вам.