Під Офісом президента влаштували мітинг за правове врегулювання обігу канабісу

 

 

 

 

У Києві біля Офісу президента України влаштували акцію «Наше право — жити без болю!», яку організувала ініціатива «Конопляний Марш Свободи» разом із декількома пацієнтськими, ветеранськими та молодіжними спільнотами та політсилами. Учасники мітингу вимагають від влади підтримати правове врегулювання обігу канабісу та його похідних для наукових і медичних потреб.

Про це повідомляє кореспондент hromadske.

Співорганізаторами акції стали Українська спільнота людей з розсіяним склерозом, Всеукраїнське об’єднання людей із наркозалежністю, спільноти «Афіна. Жінки проти раку», «Ветерани за медичний канабіс», організації «Міські Ініціативи та Суспільні Трансформації», «Українські Студенти за Свободу», клуб Otel’ і партії «Демократична Сокира» та «Партія Зелених».

Учасники мітингу закликають президента, уряд і парламент вжити заходів для якомога швидшого надання важкохворим пацієнтам доступу до препаратів на основі медичного канабісу. Також вони вимагають звіту щодо провалу запровадження Стратегії державної політики щодо наркотиків — а саме її складової, яка передбачає наукові дослідження канабіноїдів.

Музичний супровід акції забезпечив клуб Otel’ — на акції виступають музиканти та діджеї Tofudj, Nastua Vogan, Spekulant (Kostya Lobanov, Alex Savage) dj Borys.

Нагадаємо, у травні 2019 року петиція на сайті президента щодо проєкту закону, який би дозволив використання медичної марихуани, набрала понад 25 тисяч підписів. Законопроєкт було внесено до Верховної Ради та підтримано профільним комітетом, але парламент його так і не розглянув. У серпні 2019-го колишня тимчасова виконувачка обов’язків глави МОЗ Уляна Супрун звинуватила у блокуванні відповідної урядової ініціативи міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Джерело: Громадське

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь