У Ніжині борються з розповсюдженням наркотиків: люди вирощують на грядках і продають висушені коноплі

 

 

 

 

У Ніжині борються з розповсюдженням наркотиків виявляючи  незаконні посіви нарковмісних рослин, щоб не допустити культивування наркосировини, і також шляхом вираховування та затримання наркозбувальників.

Повідомляє “Нежатин

За інформацією Ніжинського відділу поліції, посіви коноплі та маку було виявлено дільничними офіцерами поліції у селах Ніжинського району. У обох випадках нарковмісні рослини вирощували поряд зі звичною городиною. Після проведення судової експертизи вилучених рослин, слідчими буде прийнято рішення про наявність у діях легковажних господарів ознак злочину передбаченого ст. 310 КК України, яка передбачає як штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян так і арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Поліцейські заходи продовжуються аж до кінця вересня, тому зайвий раз попереджаємо: якщо на ваших городах ростуть коноплі або мак, байдуже для яких цілей (для королів – найпоширеніше обґрунтування яке ми чуємо по коноплі, або на пиріжки чи до святкового букета на маковія) законом за це передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність. Вирішальний фактор – кількість таких рослин.

Раніше ми писали: Поліція вириває, жінка розводить руками: ніжинка на городі вирощувала наркомак – http://nezhatin.com.ua/2020/06/27/politsiya-vyryvaye-zhinka-rozvodyt-rukamy-nizhynka-na-gorodi-vyroshhuvala-narkomak/

23 червня затримано 42-річного місцевого жителя, який займався збутом каннабісу, а це ніщо інше як подрібнені та висушені рослини конопель. Чоловік зберігав готові наркотики вдома, фасував їх до пакетиків та продавав попередньо домовляючись про це по телефону. Оперативники провели ряд комбінацій для того, щоб задокументувати факт такого продажу. Прибувши до будинку чоловіка з обшуком, слідчі знайшли близько півкілограма подрібнених рослин коноплі, ваги, пакетики, кошти отримані за збут. Підозрюваний під вартою.

25.06.2020 близько 04 год. ранку, прямо на центральній площі міста нічний патруль ГРПП зупинив двох підозрілих молодих чоловіків, які вели себе зухвало, порушували публічний порядок. У обох гостей міста (адже виявилося, що вони з Чернігова) при поверхневому огляді виявили пакетики з канабісом.

З’ясувалося, що до Ніжина вони приїхали для того, щоб наркотичні засоби збувати. Працювали методом так званих «закладок», ховаючи аналогічні пакетики у різних місцях по місту про які заздалегідь домовлялися з покупцем через меседжери.

У житловому приміщенні яке вони винайняли для нічлігу, знайшли більше десятка таких пакетиків, та ще кілька у місцях, де вони вже встигли заховати «товар» для покупців.

Обом хлопцям (одному 19 а іншому 20) вже повідомлено про підозру у збуті наркотичних засобів, а судом обрано запобіжні заходи: один під вартою, інший під домашнім арештом.

Досудове слідство триває.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь