Чернігівщина: чоловік наніс численні ножові поранення своєму знайомому

 

 

 

 

Верховний суд задовольнив касаційну скаргу прокурора та скасував ухвалу Чернігівського апеляційного суду, якою обвинуваченому у жорстокому вбивстві пом’якшено строк призначеного покарання.

Так, вироком Прилуцького міськрайонного суду області від 30.09.2019 жителя смт Талалаївка засуджено за ч. 1 ст. 115 КК України до 9 років позбавлення волі.

Водночас, Чернігівський апеляційний суд змінив вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання, засудивши обвинуваченого до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року, на одному із перехресть вулиць в смт Талалаївка, він завдав близько 19 ударів у життєво важливі органи своєму знайомому. У подальшому ногами тиснув на поверхню шиї та грудної клітки вже лежачого потерпілого, внаслідок чого останній помер на місці події від механічної асфіксії.

У касаційній скарзі прокурор просив скасувати ухвалу апеляційного суду і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Зазначив, що апеляційний суд при пом’якшенні покарання не врахував тяжкість  кримінального правопорушення, вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння, а також ставлення обвинуваченого до скоєного та наслідки у виді смерті людини.

Відтак, на фігуранта цієї справи очікує новий розгляд у суді апеляційної інстанції.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь