В Україні хочуть посилити карантин в 11 регіонах: МОЗ

 

 

 

 

Ситуація напружена: у МОЗ хочуть посилити карантин в 11 регіонах

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що регіональній санітарні лікарі 11 областей звернулися з відповідними поданнями щодо посилення карантинних обмежень у регіонах.

Про це він сказав під час брифінгу 3 липня, відповідаючи на питання щодо посилення карантину, коли у країні буде 60 активних хворих на 100 тисяч населення, про що раніше заявляли у МОЗ.

За його словами, станом на ранок 3 липня в Україні показник захворюваності складає 59,7 активних хворих на 100 тисяч населення, проте показних у 60 хворих розглядався виключно для визначення щодо проведення Зовнішнього незалежного оцінювання і рахували його станом на 22 червня.

“Щодо обмежувальних заходів, які діють на території України, то хочу нагадати, що у нас діє адаптивний карантин, коли у залежності від епідситуації у тому, чи іншому регіоні, ухвалюються конкретні обмежувальні заходи”, – сказав міністр.

На сьогодні напружена ситуація спостерігається у західних регіонах нашої країни. Це Волинська, Закарпатська, Львівська, Рівненська області. Також ми спостерігаємо і в інших регіонах. Всього 11 областей в Україні, де показники (захворюваності на COVID-19 – ред.) нині перевищують норму і за поданням відповідних головних санітарних лікарів цих областей були зроблені подання щодо посилення обмежувальних заходів”, – заявив Степанов та зазначив, що це робиться виключно для здоров’я українців.

Згідно з даними МОЗ, станом на 2 липня перевищенні показники захворюваності на коронавірус у Києві, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій і Чернівецькій областях. Чернігівська область не може послабити карантин через низьку кількість проведених тестів на коронавірус.

Крім того Степанов повідомив, що 2 липня була створена Національна медична рада, до якої увійшли найкращі медики різних спеціальностей та з різних лікарень країни. За його словами, всі питання щодо подальшого втілення медичної реформи будуть узгоджуватися з представниками Медради.

Що відомо

  • Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що якщо та чи інша область три дні поспіль буде робити менше тестувань, ніж визначив кабмін, то зобов’язана буде оголосити про посилення карантинних обмежень.
  • 1 липня у Києві посилили карантин.
  • Станом на ранок 3 липня в Україні зареєстрували 46 763 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 876 – за останню добу.
  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що, враховуючи зростання кількості випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, в Україні готуються розгортати лікарні “другої хвилі” для прийому хворих на COVID-19.
  • 28 червня в Україні за добу госпіталізували 237 хворих на COVID-19. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що це “черговий антирекорд по госпіталізації”.

UA: Чернігів

Фото: pexels.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь