Манометри: принцип роботи, типи, асортимент

Для точного виміру тиску рідини або газу зазвичай використовують манометри. Вони дозволяють отримати точні показання в будь-якій точці трубопроводу чи насосної станції.

Асортимент манометрів

Дані вироби знайшли застосування в системах з тиском, який необхідно тримати на встановленому рівні. Нестача і надлишок напору рідини (газу) може нашкодити різноманітним техпроцесами, а перевищення норми – причина розриву труб і ємностей.

Каталог інтернет-магазину Спецавтоматика включає різні типи манометрів для вимірювання низького та високого тиску:

  1. Прилади, які можуть бути використані в нейтральних або хімічно агресивних робочих середовищах.
  2. Вироби з деформаційним, водним та грузопоршневим датчиком.
  3. Вимірювачі високого/низького тиску рідини або газу.
  4. Самопишучі; електроконтактні; пристрої, що показують; перетворювачі тиску в сигнали струму та напруги.
  5. Продукцію у загальнотехнічному і спеціальному виконанні: манометри для води; стійкі до вібрацій та високої температури; апарати для особливих середовищ (аміак, ацетилен, кисень); різні комбіновані пристрої.

Фахівці компанії Спецавтоматика Україна https://ukrspecavtomat.com.ua/ підкажуть характеристики, специфікацію та актуальну ціну на манометри. Допоможуть підібрати товар під ваші технологічні умови. При необхідності можливий привіз вимірювача під замовлення, якщо ви не знайдете потрібну модель в каталозі. Продукція надходить у продаж з повним комплектом документів, гарантією від виробника та сертифікатами відповідності.

Принцип роботи приладу

Функціонування манометрів високого і низького тиску полягає в стисканні еластичної деталі під впливом вимірюваної величини. В результаті фізичної зміни даного елементу, відображується одиниця виміру напору. Чутлива техніка перетворює силу деформації у відхилення стрілки. Дізнатися показники напору, температури пару та іншу інформацію можна по вбудованому циферблату.

Манометри тиску купують для проведення контрольних досліджень в різних галузях промисловості:

  • монтаж автоклавів і компресорів;
  • встановлення котлів опалення у житлові приміщення;
  • проведення водо- і газопроводів;
  • для балонних пневматичних гвинтівок.

Пристрій складається з металевого корпусу та скляної кришки, що захищає циферблат. Збоку є металева труба з різьбою, яка служить для приєднання до системи.

Види тиску, що вимірює прилад

Манометри – універсальні механізми, які допомагають вимірювати: атмосферний та вакуумний тиск, різницю величин, надлишок або нестачу напору в системі.

Вироби допомагають контролювати різні технологічні процеси і запобігати аварійним ситуаціям. В наявності манометри з модифікованим корпусом, що дозволяє підвищити стійкість продукції до корозії, високої вібрації та механічних ушкоджень.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь