Кредити “на карантині”: банкам заборонили нараховувати пеню

 

 

 

 

Йдеться про нараховані відсотки за прострочені платежі з кредитів під час карантину.
Після офіційного оприлюднення в газеті “Голос України” 4 липня набув чинності закон Закон України № 691-IX Про внесення змін до Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами (позиками) у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19.

Тепер банкам заборонено стягувати зі своїх клієнтів-позичальників “неустойку” за прострочення платежів під час карантину.

А позичальники не зобов’язані платити штрафи і пеню за кредитами у період карантину і ще впродовж 30 днів після його закінчення.

Зміни внесені до Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України.

Розділ IX “Прикінцеві положення” Господарського кодексу України (доповнено пунктом 8). А до розділу “Прикінцеві та перехідні положення” Цивільного кодексу України додався пункт 15).

В Україні вже запроваджена заборона на такі штрафи й пені для позичальників фізичних осіб, а тепер заборонено нараховувати штрафні санкції і на підприємців, які через карантин вчасно не зробили необхідні платежі за погашення позики/кредиту.

Джерело: ogo.ua/articles

 

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь