Гроші від грального бізнесу підуть на освіту?

 

 

 

 

У Комітеті Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій розповіли, куди саме підуть виручені гроші з легалізації грального бізнесу в державі. Про це повідомляє один з членів Комітету.

Вказується, що завдяки впровадженню офіційного грального ринку, гроші з вирахування з оподаткування з його діяльності будуть спрямовані до Державного фонду підтримки медицини, спорту, освіти, культури і науки.

Повідомляється, що з цією ініціативою в стінах парламенту виступив відповідний комітет.

«Гроші від ліцензій йти до Державного фонду підтримки медицини, спорту, освіти, культури і науки. Саме на освіту і науку – від ліцензій на здійснення діяльності з надання послуг у сфері азартних ігор », – йдеться в повідомленні відомства.

Також відомство розписує, що завдяки букмекерської діяльності країна профінансує свій спорт, гроші з Лотар підуть на культуру, а сфера інтернет-гейминга забезпечуватиме медицину.

За прогнозами парламентаріїв, в загальній сумі висновок тіньового грального бізнесу на легальний вид діяльності принесе в скарбницю країни близько 30 млрд гривень і більше.

Відзначимо, що недавно Верховна Рада таки прийняла довгоочікуваний закон «Про державне регулювання організації і проведення азартних ігор».

В Україні ще в далекому 2009 році уряд Юлії Тимошенко заборонило гральний бізнес в країні. Його не було легалізували, однак заповзятливі бізнесмени все ж вели діяльність, але під виглядом інтернет-лотерей і ігрових онлайн-платформ.

Джерело: fbc.net.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь