Біля Ради активісти побилися з поліцією. Фото

 

 

 

 

Активістам вдалося донести палиці до парламенту та влаштувати з них імпровізоване вогнище.

Біля будівлі Верховної Ради сталася бійка між активістами-протестувальниками і правоохоронцями. Про це повідомляє РБК-Україна в п’ятницю, 17 липня.

Зазначено, що активісти другий день протестують проти можливого ухвалення законопроекту про мову нардепа Максима Бужанського. Сьогодні вранці близько 50 учасників акції намагалися потрапити з палицями в Раду, але поліція їх зупиняла.

“Правоохоронці стосовно протестувальників використовували гумові кийки. Інформації про постраждалих немає”, – пише видання.

Пізніше стало відомо, що активістам все ж вдалося донести палиці до парламенту і влаштувати з них імпровізоване вогнище, повідомляє Pavlovsky News.

“Сьогодні мітинг не такий масовий, якщо порівнювати з вчорашнім, але захисники української мови вирішили кількісний мінус компенсувати якісним перформансом. Над “багаттям” з червоних димових шашок розміщена табличка – “Не підливайте олії у вогонь, не чіпайте мову”, – йдеться в повідомленні.

Законопроект Максима Бужанського зараз на порядку денному парламенту, але є ймовірність, що його не встигнуть розглянути. Відомо, що цей документ полягає у скасуванні частини закону про мови, яка вимагає перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року. У законопроекті запропоновано відкласти перехід до 2023 року. Комітет Верховної Ради законопроект Бужанського відхилив.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Біля Ради активісти побилися з поліцією. Фото

Залишити відповідь