4 тренажери від яких більше шкоди, ніж користі

 

 

 

 

Типи тренажерів, на які не варто витрачати свій час.

Кожна людина хоча б раз у житті бувала у спортивному залі. Хтось готувався до пляжного сезону, хтось зробив вибір на користь здорового способу життя. Однак не всі спортивні тренажери приносять користь для здоров’я, а навіть навпаки, можуть спричинити шкоду й погіршення стану здоров’я, інформує Ukr.Media.

Розглянемо 4 типи тренажерів, на які не варто витрачати свій час.

Тренажер для прокачування задньої сторони стегон

При занятті на такому тренажері відбувається два рухи — це згинання в коліні і розгинання в стегні. Саме цей тренажер засновує свою роботу на згинанні коліна, яке не несе в собі ніякої користі. У повсякденному житті такий рух практично не використовується, при цьому виконуючи його на тренажері, забезпечується велике навантаження на сухожилля.

Тренажер для розгинання ніг

Цей вид заняття не можна назвати зовсім марним, як і зовсім безпечним теж. Такий тренажер може працювати як розігрів, перед кардіо навантаженням. А ось повноцінно тренуватися не варто. Замість розгинання ніг краще виконувати присідання з гантелями.

Тренажер для розведення і зведення ніг

Цей тренажер дуже полюбляють новачки, особливо жінки, адже, як їм здається, виконуючи вправи на цьому тренажері, відбувається спалювання жирового шару на внутрішній частині стегон. Насправді цей тренажер зовсім непотрібний, і не дозволить стати стрункими і підтягнутими. Багато власників спортивних клубів зізнаються, що купують даний тренажер більше для привернення уваги недосвідчених дам.

Замість цього, підтягнути внутрішню частину стегон і зробити ноги стрункішими допоможуть випади і присідання.

Тренажер для скручування в сидячому положенні

Користь цього тренажера давно поставлена під сумнів, а ось шкідливість цілком доведена. Люди, які тренуються на ньому, мають різну вагу і зріст, з цієї причини, намагаючись виконувати скручування правильно, задіявши при цьому всі групи черевного преса, збільшується ризик травматизму. Заміною цій вправі стане правильна планка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь