Лляна олія: ось при яких захворюваннях її важливо вживати

 

 

 

 

Вона навіть допоможе вам схуднути! Дізнайтеся більше.

 

Льон — це рослина, волокна якої використовуються у виробництві тканин і канатів з часів Древнього Єгипту. Багате клітковиною, білками і жирними кислотами, лляне насіння може мати незліченну кількість корисних речовин в якості їжі. Льняна мука отримується з подрібненого насіння. Насіння можна вживати з йогуртом, смузі та салатами. Лляну олію також одержують з цього потужного насіння, інгредієнта з високим вмістом поживних речовин, інформує Ukr.Media.

Лляну олію екстрагують методом холодного пресування з насіння, в результаті отримують потужне джерело Омега 3. А також вона володіє протизапальною речовиною і антиоксидантами, здатними боротися з різними захворюваннями.

Регулярне вживання цієї олії дуже корисно для здоров’я, оскільки вона може запобігти серцеві, неврологічні та ревматичні захворювання. А також вважається відмінним косметичним продуктом, оскільки багата вітамінами і мінеральними солями, речовинами, які сприяють зростанню і зволоженню волосся. Дізнайтеся про інші переваги, які дає додавання лляної олії в щоденне меню:

Регулює функцію кишечника

Лляна олія містить у своєму складі волокна, які допомагають зменшити запор. Запальне захворювання кишечника може викликати незручності у тих, хто страждає від нього, оскільки він викликає газоутворення, здуття живота і ускладнює втрату ваги. Використання лляної олії може полегшити ці симптоми.

Запобігання серцево-судинних захворювань

На додаток до омега-3, лляне насіння також містить речовину, звану альфа-ліноленовою кислотою (АЛК). В результаті ця жирна кислота, здатна знижувати рівень холестерину ЛПНЩ в організмі (поганий холестерин). А також знижувати артеріальний тиск, фактори ризику виникнення серцево-судинних захворювань.

Зменшує симптоми передменструального синдрому

Лляна олія містить ізофлавон, з’єднання рослинного походження, яке контролює жіночі гормони. В результаті зменшуються симптоми ПМС (передменструальний синдром) і припливи менопаузи.

Контроль рівня глюкози в крові

Лляна олія багата клітковиною, яка перешкоджає швидкому засвоєнню організмом цукру з їжі. В результаті це допомагає контролювати рівень глюкози в крові, що робить продукт відмінним союзником діабетиків.

Полегшує симптоми артриту

Жирні кислоти омега-3 з олії, отриманої шляхом холодного пресування насіння льону, також зменшують дискомфорт, викликаний ревматичними захворюваннями, такими як, наприклад, артрит. Столова ложка цього потужного масла зменшує набряклість і жорсткість суглобів.

Допомагає зволожити шкіру

Вітаміни, мінеральні солі і жирні кислоти, що містяться в лляній олії, сприяють зволоженню шкіри. В результаті зменшують сухість, зморшки і мімічні зморшки. Ви можете нанести олію прямо на шкіру або додати її у свій улюблений крем.

Забезпечує красиве і здорове волосся

Столова ложка лляної олії, розведеної інгредієнтами маски для волосся, робить волосся м’якими і зволоженими. А також допомагає впоратися з кучерявим волоссям, запобігає випаданню волосся і появу лупи. Для цього нанесіть суміш на волосся і почекайте близько 30 хвилин.

Лляна олія для схуднення

А також ми можемо сказати, що лляна олія допомагає у втраті ваги завдяки жирним кислотам, присутнім в олії. Омега-3 і 6 жирні кислоти, крім контролю апетиту, також покращують кишковий кровотік. У результаті зменшуються набряки і активізується усунення токсинів.

А також омега-3 зменшує розмір жирових клітин і забезпечує організм достатньою кількістю енергії. В результаті це робить непотрібним споживання високих вуглеводів для його підтримання. Олія також працює як відмінний термоген, прискорюючи обмін речовин і полегшуючи спалювання жиру.

Між тим, споживання лляної олії повинно поєднуватися зі збалансованою дієтою, багатою поживними речовинами, вітамінами і мінеральними солями, щоб можна було в повній мірі насолодитися корисними ефектами продукту.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь