Ніжинці не можуть оселитись, а мер живе? Крапки над “і” у питанні новобудови в 3-ому мікрорайоні

 

 

 

 

Не так давно ми висвітлювали ситуацію з вкладниками недобудови по вулиці Незалежності. Ніжинці вже багато років сплачують кредити, які взяли під будівництво квартир, але до цього часу їх не отримали.

Та як виявилося, є в місті вкладники ще однієї новобудови, які не можуть спати спокійно, адже гроші віддали, а документи на житло – ні, інформує НЕЖАТИН
У групі «СтопРагу» мешканка міста Аліна написала про свою проблему та інших майбутніх сусідів:
«А Ніжинці все чекають на введення в експлуатацію новобудову в 3 мікрорайоні… Вже півтора року як мешканці міста не можуть отримати повноправних документів та в’їхати у своє придбане житло. В чому ж проблема: в компанії «УкрСівербуд», в місцевій владі, чи в керуючих Чернігівської області?
Чи не пора покупцям звернутися з офіційною заявою до мерії та підключити медійні канали?»
Одразу ж учасники групи почали активно коментувати пост. Один з них виявився досить провокаційним, адже стосувався очільника міста Анатолія Лінника: «Так сестра мера має там квартиру, в якій живе мер і всі документи отримала і право власності зареєструвала, так що до мера вам значно ближче йти»

Аби розставити крапки над «і» в цьому питанні ми, власне, і звернулись до мера, аби з перших вуст почути достовірну інформацію.
У повідомлені сайту «Нежатин» міський голова зазначив: «Проблема між забудовником і ДАБІ. Мерія не є замовником будівництва. Власникам квартир потрібно разом із забудовником звертатись в ДАБІ»
На питання: «А щодо Вас, це чутки чи достовірна інформація?» – Анатолій Лінник прокоментував:
“Квартиру купувала моя сестра, а не отримав щось. Проблема отримання документів у власників квартир третього блоку, який не введений в експлуатацію. Я проживаю у другому, де цієї проблеми немає».

Відповідь подаємо дослівно. І, як бачимо, інформація вказана у коментарі виявилась достовірною. Та чи допоможе це ніжинцям, які до цього часу не отримали документи, домогтись свого?
Але може проблема «ховається» зовсім в іншому?
Річ у тому, що з наступного року вступають в дію зміни до Законодавства, а саме – забудовникам не потрібно буде платити до бюджету міста податок на розвиток інфраструктури.

Та як стало відомо сьогодні, згідно коментаря міської ради, в пайову участь забудовнику зараховано рішенням ради збудовані в мікрорайоні насосну станцію і сміттєприймальний пункт.

Довідково про Закнопроект:

Відповідно до пояснювальної записки метою законопроєкту є поліпшення інвестиційного клімату України за окремими напрямами, обраними внаслідок комплексної оцінки відповідності законодавства України кращим світовим практикам, описаним Групою Світового банку в методології рейтингу Doing Business.

Законопроєкт спрямований на усунення юридичних прогалин, а також впровадження в правову систему України інноваційних правових інструментів. Зокрема, у сфері захисту прав акціонерів передбачено відповідальність посадових осіб акціонерного товариства за збитки, завдані правочином із заінтересованістю, укладеним на неринкових умовах, згода на вчинення якого була надана мажоритарним акціонером або призначеними ним особами.

Далі буде…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Фото з відео Дениса Скорохода

Підготувала Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь