Українцям разом з паспортом мають намір давати офіційний е-mail

 

 

 

 

Законом пропонується, що повідомлення, відправлені на офіційну електронну адресу, можна вважати офіційно врученими.

У парламенті з’явився законопроект, згідно з яким українці отримуватимуть офіційні електронні пошти разом з паспортами. Про це свідчать дані на сайті ВР.
Зокрема, закон передбачає, що при оформленні паспорта громадянина України вперше особі автоматично присвоюють офіційну електронну адресу і забезпечують доступ до неї. Крім того, адресу привласнюють при оформленні обміну внутрішнього паспорта або за умови подання фізичною особою повідомлення про присвоєння такої адреси.
Зазначено, що громадяни та юридичні особи зможуть отримати офіційну електронну адресу через Єдиний портал державних послуг “Дія”.
“Листи і/або повідомлення, відправлені на офіційну електронну адресу, можна вважати спрямованими і офіційно врученими і не вимагають додаткового документального підтвердження їх направлення і т.д.”, – пропонує проект закону.
Офіційна адреса буде складатися з ідентифікатора, позначки “@” та доменного імені. Ідентифікатором для юридичних осіб пропонують визначити код згідно з ЄДР, для фізичних осіб-підприємців – реєстраційний номер облікової картки платників податків.
При цьому офіційні емейли, зареєстровані на території України, не можуть бути зареєстровані на доменні імена “ru”.
Такі офіційні електронні адреси пропонують реєструвати в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і в Єдиному державному демографічному реєстрі.
Також документом передбачається, що юрособам (в тому числі, державним органам, органам місцевого самоврядування) та ФОП при держреєстрації автоматично в ЄДР будуть присвоювати офіційні електронні адреси.
Ще привласнення можливе при держреєстрації змін до відомостей про таких осіб до ЄДР, або за умови подання ними повідомлення про присвоєння офіційної електронної адреси.
Цей проект пропонує ряд змін до процесуального законодавства, які дозволять використовувати учасникам судового процесу, адвокатам, приватним виконавцям, арбітражним керуючим і судовим експертам офіційних електронних адрес.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь