Українцям даватимуть вихідні в залежності від їх віри?

У Зеленського пропонують давати роботодавцю вихідний день працівнику, який зазначає нових релігійних свят в залежності від його віри.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, передає Zavtra.

Такий пункт зазначено в законопроекті про надання державного статусу окремим релігійним святам.

«Пропонується надати державний статус таким релігійним святам, як Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-ха-Шана, Ханука, Великдень християн західного обряду. Відповідно до законопроекту, роботодавцю рекомендується надавати вихідний день співробітнику, який відзначає один з цих свят у відповідності з приналежністю до тієї чи іншої релігійної конфесії», — сказав Ігор Жовква.

 

У ВП вважають, що такий підхід дозволить забезпечити дотримання традицій святкування і продемонструє відданість України принципам рівності, толерантності та взаємоповаги.

У свою чергу, представники релігійних громад в Україні отримають можливість реалізувати своє право на вільне віросповідання без порушень споконвічних традицій.

«В країнах Європейського Союзу існують глибокі традиції поваги до релігій та релігійних конфесій. Їх права закріплені у відповідних законодавчих актах, а суспільство поважає кожної людини, незалежно від її релігійних переконань. В Україні діє велика кількість релігійних громад, що сповідають філософію різних релігій світу. Проте десятиліття панування ідеології державного атеїзму спотворили ставлення людей до окремих релігійних течій», — пояснив чиновник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Українцям даватимуть вихідні в залежності від їх віри?

Залишити відповідь