Ніжинські депутати прийняли рішення щодо житла для АТОвців

Рішення “Про затвердження «Програми забезпечення житлом  учасників антитерористичної операції, Операції Об’єднаних сил та членів  їх сімей у Ніжинській міській  об’єднаній територіальній громаді  на  2020 – 2022 роки» прийняли сьогодні, 3 серпня 2020 на засіданні 76 сесія VII скликання.

Повідомляє “Нежатин

Учасникам бойових дій в АТО/ООС держава надає  ряд пільг, які мають на меті полегшити  життя бійців після  повернення до мирного життя. Однією з яких   є можливість отримання житла від держави.

Оскільки попит на безкоштовне житло  значно перевищує його пропозицію, спостерігається низький рівень забезпеченості житлом в Ніжині  учасникам АТО та членам їх сімей,   що  стало головною передумовою необхідності затвердження  та реалізації заходів Програми.

Кожен учасник АТО, який прибдає квартиру за власний кошт, має право на часткову компенсацію

Слід зазначити, що Програма направлена на   виплату одноразової грошової допомоги   особам із числа учасників АТО/ООС, які придбають за власні кошти житло та знімаються  з обліку на отримання  житла в розмірі 50 000грн. за рахунок коштів бюджету Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, або коштів обласного бюджету.

При обговоренні даного питання у сесійній залі депутати підкреслили вищезазначене та наголосили на тому, аби учасники АТО знали про дане відшкодування.

Також прозвучала пропозиція, аби керівники ЖЕКів прозвутували про те, яка кількість житла у Ніжині залишається після  осіб, які померли та не приватизували квартири, не мають родичів, тощо. Скільки ініціатив виносили для того, аби надати це житло малозабезпеченим сім’ям, учасникам АТО, багатодітним родинам.

Вирішили, що дану інформацію відділ квартирного обліку підготує на чергове засідання бюджетної комісії та озвучить, чи є такі квартири у Ніжині та яка їх подальша доля.

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

1. Ініціатор розроблення програми Фінансове управління  Ніжинської міської ради
2. Законодавча база, дата, номер і назва розпорядного документа про розроблення програми, нормативні документи Конституція України, Житловий Кодекс, Закон України «Про місцеве  самоврядування», закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»
3. Розробник програми Фінансове управління Ніжинської міської ради
4. Головний розпорядник коштів Управління соціального захисту населення  Ніжинської міської ради
5. Відповідальні виконавці                 ( учасники програми) Управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради, Виконавчий комітет Ніжинської міської ради  в особі відділу квартирного обліку, приватизації житла та ведення реєстру територіальної громади
6. Термін реалізації програми  2020 – 2022 роки
6.1 Етапи виконання програми 2020 рік – 600 000,0 грн.;

2021 рік – 700 000,0 грн.;

2022 рік – 700 000,0 грн.

7. Загальний обсяг фінансових ресурсів, в т.ч. кредиторська заборгованість  минулихперіодів,  необхідних для реалізації програми, у тому числі: 2 000 000,0 грн.
7.1. Кошти бюджету Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади; 1 500 000,0 грн.
7.2. Кошти обласного бюджету  500 000 грн.
7.3. Кошти інших джерел

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь