Урядова афера: на бебі-бокси витратять на 30% більше, а матері отримають на 40% менше

У разі монетизації вартості «пакунків малюка» бюджетні витрати зростуть на 30%, а купівельна спроможність матерів фактично зменшиться на 40%. Про це повідомив власник української групи компаній «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський, пишуть Наші гроші.

За словами Олександра Соколовського, у разі монетизації бюджетні витрати зростуть на 30%. На початку 2020 року закупівельна ціна Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) становила 3 800 грн. з урахуванням відсотку ЮНОПС за проведення закупівлі, вартості коробки-люльки і доставки в пологові будинки. Тоді як картка буде видаватися на суму 5 000 грн. При цьому купівельна спроможність матерів фактично зменшиться на 40%, адже зараз ті самі 60 предметів у роздрібному продажу коштують 7 300 грн.

Соколовський пише, що торгова мережа, як і будь-який роздріб, має націнку  не менше 50%. За «бебі-боксом» потрібно буде їхати з пологового будинку в магазин. У містечка і села, де немає визначеного магазину, доставку не робитимуть; за неї доведеться платити додатково, не знаючи, що всередині. Водночас організація через ЮНОПС закупівлі «бебі-боксів» та їх поставки в пологові будинки з вересня-жовтня абсолютно реальна. Компанія Соколовського як вигравала, так і програвала такі закупівлі, тому він вважає їх чесними.

За неофіційними даними, торговою мережею може стати «Епіцентр» нардепа Олександра Гереги із групи «За майбутнє» та його дружини Галини Гереги.

Нагадаємо, державна установа «Професійні закупівлі» Мінекономрозвитку проводила для Мінсоцполітики закупівлю «бебі-боксів» на 1,23 млрд грн. На тендер подалися 13 фірм, але до аукціону допустили лише чотири. Закупівельники подали в Антимонопольний комітет заяву про ознаки змови в діях семи з дев’яти відхилених фірм.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо цієї закупівлі. Мінсоцполітики намагалось отримати дозвіл Кабміну на протизаконну закупівлю за переговорною процедурою. Зрештою відхилені учасники домоглись відміни тендеру через АМКУ.

Як відомо, територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Києві, відкрило кримінальне провадження щодо закупівлі «пакунків малюка» на 1,23 млрд грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь