За якими правилами стартує навчальний рік із 1 вересня

 

 

 

 

У звичному режимі стартує навчальний рік у школах Чернігівщини, каже Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

На уроках діти вчитимуться без масок: як стартує навчальний рік із 1 вересня

– Втім деякі карантинні обмеження будуть: вчителям будуть робити щоденну термометрію. Дітей будуть опитувати щодо стану здоров’я. І в разі появи симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції, вимірюватимуть температуру та консультуватимуться з медичними працівниками. На уроках діти будуть без масок. Загальні рекомендації – зменшити можливе спілкування у навчальному закладі дітей різних вікових груп, зменшення відвідування навчальних дорослих і сторонніх осіб, – розповів Подорван.

Як відомо, не всім батькам сподобалось дистанційне навчання дітей під час карантину. Згідно останніх соціологічних досліджень Центру Разумкова та Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва перші експерименти з дистанційним навчанням виявили низку недоліків:

майже половина українців не підтримує такий формат навчання;

26,1% респондентів зіткнулися з проблемою зниження рівня успішності дітей;

21,6% – скаржаться на недостатню кількість уваги вчителів до потреб дітей під час навчання;

19% заявили, що не мають або мали недостатньо пристроїв для участі дітей в онлайн-уроках;

21,3% нарікали на погану якість домашнього інтернет-зв’язку під час навчання.

Проте, сьогодні Україна знову перебуває під загрозою його відновлення з початком навчального року. Ще місяць тому за добу в державі фіксували близько 500 нових хворих, в останні дні – понад тисячу. Це стосується і Чернігівської області, де на 3 серпня зафіксовано 312 активних випадків COVID-19. В середньому кожного дня в області підтверджується близько 23 нових випадків інфікування. Якщо ситуація не стабілізується, на Чернігівщину чекатиме один з варіантів чотирьох рівнів небезпеки: «зелений», «помаранчевий», «жовтий» або «червоний».

Заборона відвідувати школи буде лише в населених пунктах «червоної» зони. Освітній процес там проходитиме дистанційно. На території «помаранчевих» регіонів заборонено відвідувати заклади освіти групам учнів у понад 20 людей, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

– Щоб 1 вересня діти пішли до школи, важливо більш відповідально ставитися до запровадженого у країні адаптивного карантину. Позитивний результат можливий тільки у випадку, якщо кожен свідомий громадянин дотримуватиметься рекомендацій МОЗу: мити руки з милом понад 20 секунд, не торкатися руками очей, носа, рота; чхати й кашляти – лише у згин ліктя або прикриваючи рот і ніс серветками; регулярно провітрювати приміщення; дезінфікувати поверхні; дотримуватися дистанції у 1,5 метри з людьми; уникати рукостискань, поцілунків, обіймів. Залишайтеся здорові, – сказав Андрій Подорван.

Джерело: svoboda.fm

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь